A Goriot apó c. könyvnek a vége hogy értelmezhető?
Figyelt kérdés
Most olvastam el, de nem nagyon értem a legvégét, mire céloz azzal hogy Rastignac visszamegy a bárónéhez vacsorára? Akkor most ő is megromlott és annak ellenére hogy ilyen jó volt Goriot-tal, visszamegy mintha semmi nem történt volna?2011. jan. 31. 20:28
1/1 anonim válasza:
Mivel Balzac folyamatosan az éhhalál ellen küzdött, állandóan írnia kellett, hogy megéljen. Nagyon sok könyvből álló regényfolyamata van, amelyben Rastignac itt ott néha megjelenik, de egyre inkább ugyanolyan kapzsi, nyerészkedő emberként, mint ártatlan, jószándékú diákként. Gondolom, ennek a romlásnak a kezdete lehet ez. Szerintem nem rossz (az sokkal szentimentálisabb, ahogy Goriot meghal), mert hát ne legyünk már naivak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!