Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért ´´Zabhegyező´´ a címe?

Miért ´´Zabhegyező´´ a címe?

Figyelt kérdés

Elkezdtem ezt a könyvet olvasni de annyira sz*r volt, hogy letettem és visszavittem a könyvtárba. DE valami mégis érdekel:Miért zabhegyező a címe?

Én nem vagyok hajlandó elolvasni mert nagyon béna, de aki elolvasta az lécci írjon.

Ja és mit jelent egyáltalán a zabhegyezés?(mert ha ilyen unalom akkor biztos nem csinálnám! XD)

Előre is köszi

2010. nov. 26. 18:35
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

te nem tudod mi a jó

biztos egy 14 éves kis *** lehetsz aki lenézi azokat a dolgokat, amik nem a "21. század baromsága"

akkor olvass twilight

mert ez pont nem arról szól, de sztem amikor kihoztad a könyvtárból is nagyon jól tudtad

2010. nov. 26. 18:47
 2/9 anonim válasza:
100%
Ugye most nem éppen a házidat akarod elbliccelni azzal, h a főbb kérdéseket itt felteszed? nekem 2 óra volt mire elolvastam, ha tényleg érdekel, olvasd el, ha meg nem, akkor ne...
2010. nov. 26. 18:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az eredeti címe "Catcher in the Rye" elég jól el van magyarázva az angolban.

És szerintem is az egyik legjobb könyv, olvasd el!

2010. nov. 26. 19:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez sz*r ?????

pff...

amúgy ha elolvastad volna tudnád!

Igazándiból a könyvben kb3-szor említik...

Az eredeti címe : The Catcher of The Rye = vagyis az elkapó a rozsföldeken (kiderül a könyvben ez is)

Szóval a főszereplő a Holden ez az "elkapó" akar lenni, ami kb ugyanolyan értelmetlen dolog, mint a zab hegyezése.

2010. nov. 27. 11:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Első beírónak:

Mi a fa*t képzelsz te rólam azt hiszed elolvastam akár egy oldalt is abból a sz*r Alkonyatból?Hát tudd meg utálom!Utálom az összes sz*r tinikönyvet!Képzeld én is elolvastam az Ivanhoe-t meg az Üvöltő szeleket meg az Értelem és érzelmet csomó híres irodalmi alkotást arról viszont nem tehetek ha valami nem tetszik!

Igen, utálom a sz*r könyveket de van amit mégjobban utálok:az olyan embert aki első mondata után elítél egy embert!

2010. nov. 27. 18:29
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket jah és nem kötelező olvasmány csak az ofőm ajánlotta, de olyan nyomasztó volt a könyv hangulata, hogy bár szeretem a tanárt, de ez azért nekem kicsit sok!

DE ne gondoljátok, hogy hülye ribi vagyok csak nekem a pörgős vagy szép könyvek jönnek be.Ennél a könyvnél egy idő után rájöttem, hogy nem is fogom fel mit olvasok csak átmegy a szemem a betűk fölött! Kössz a kommenteket!És nem akartam senkinek az idegeit borzolni vele! (:

2010. nov. 27. 18:35
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Te sötétség, arról hogy majom vagy, nem a könyv tehet, nem az a szar, hanem te.
2011. ápr. 14. 20:06
 8/9 anonim ***** válasza:
úristen
2014. dec. 1. 19:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Pont most fejeztem be a könyvet, és bár értem az angol cím jelentését, kíváncsi voltam, hogy a magyar cím miért épp ez lett és ide keveredtem. Túl sokat nem okosodtam, de egy jót nevettem legalább. :) Nem akarlak megsérteni, de valószínűleg túl fiatal voltál a könyvhöz. Erre a kommunikációs "stílusodból" következtetek. 4 év távlatából talán már te se szívesen olvasod vissza amiket most írtál, de négy évvel ezelőtt én is ugyanúgy fogalmazhattam, ahogy te, szóval szerintem adj neki még egy esélyt. Nagyszerű könyv ami a felnőtté válás nehézségeiről és az átlag tini érzelmi megpróbáltatásairól szól. Nem a legegyszerűbb olvasmány, mert a sorok mögé kell látni, de azért mégse olyan nehéz, hogy ne vehesse bármelyik ~16-18-on túli ember.
2015. jan. 9. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!