Milyen romantikus, elgondolkodtató könyveket ismertek, amiket a könyvtárból is ki tudnék kölcsönözni?
Tövismadarak Colleen McCullough-tól, Jadviga párnája, Závada Páltól, Gabriel García Márquez-től a Száz év magány, (bár ez inkább elgondolkoztató, mint romantikus), Déry Tibor: Szerelem, ez mondjuk novella, és a nagy kedvencemet utoljára hagytam: Emily Brontë: Üvöltő szelek.
Remélem, h megtetszik valamelyik, jó olvasást:)
Charlotte Brontë: Villette
Louisa May Alcott: Egy régimódi lány
Ezek nem romantikusak, ne haragudj, de kár lenne kihagyni annyira jók: Emile Zola:A Patkányfogó, Tisztes Úriház.
Guy de Mauppassant:Egy asszony élete.
Ken Follett:A Katedrális.
A Száz év magányt nem ajánlom, én 14 évesen olvastam mondjuk, kicsit fiatal voltam hozzá akkor, de biztos vagyok benne, hogy most se tetszene :)
Szerintem inkább Ken Follettet (A harmadik iker pl romantikus), vagy Orwellt (mondjuk az nem romantikus, de elgondolkodtató, pl állatfarm, 1984), vagy Stephen King (elvileg horror, de nem olyan durva szerintem), vagy Daniel Keyestől a Virágot Algernonnak :))
Jane Austen összes könyvét ajánlom, megunhatatlanok.
Romantikusnak számít Flauberttől a Bovaryné. Én most olvastam.
Kb. 300 oldal, végig fogod szenvedni (az biztos), de igazán elgondolkodtató könyv. Tényleg ajánlom, nekem még mindig rajta kattog az agyam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!