Potter-fanok! Szerintetek Piton, vagy Umbridge a
rosszindulatúbb, gonoszabb tanár?
1/27 anonim válasza:
jan. 27. 21:20
2/27 A kérdező kommentje:
Miben másak a módszereik? Mondjuk én egyiknek se szívesen lennék a tanítványa. 😅😅
Piton módszerei nem aljasok, hatásosak. Volt hasonló tanárom, imádtam készülni az órákra és imádtam, hogy kussban van a többi hülyegyerek, mert rend volt órán.
jan. 27. 21:33
Szerintem Umbridge a gonoszabb, hiszen Piton valójában védte Harryt. Umbridge vértollal büntette szegény Harryt, csak azért mert igazat mondott, Piton sose tett volna ilyet, annak ellenére, hogy nem szereti Harryt, mert James Potter-re emlékezteti.
jan. 27. 21:33
#4 tanítási módszerről van szó.
jan. 27. 21:36
6/27 A kérdező kommentje:
Itt most direkt csak a tanítási módszereiket kérdeztem, ne keverjük ide, hogy Piton védte Harryt.. Piton ugyanolyan paraszt volt végig, csak a 7-ben ment fel a P.R-ja. És a Nevillel szembeni aljasságaira nincs mentség, ez főleg a könyvekben olvasható. 3-as, ha ez hatásos szerinted, akkor nagyon nagy bajok vannak veled... Piton krvára kivételezett a Mardekárosokkal, a Griffendéleseket meg gyűlölte. A való életben is csapnivaló az ilyen tanár.
Bírom, hogy mások véleményét kéred ki, de ha nem tetszik a válasz, akkor személyeskedsz. Neville-re szerintem bőven ráfért ez a fajta életre nevelés, de pl Bimba professzor pedig felismerte a gyógynövényekhez való tehetségét és segítette a fejlődését.
A való életben minden osztályfőnök valamilyen szinten kivételezik a saját osztályával (nem egyszer elég durván tapasztaltam is), ez egyáltalán nem meglepő.
Én azt is nagyon untam, hogy a Griffendél volt a minden, az első, a legjobb, az arany. Ez is kivételezés, csak éppen más tanároktól.
jan. 27. 21:46
Piton sem kifogástalan, de Umbridge gyakorlatilag kijelentette, hogy a tantárgya témája nincs.
Piton kivételezett és nem volt jó arc, de ettől függetlenül a tantervet megtanulták. Kompetensen tudtak a koruknak megfelelően bájitalt főzni, mikor végeztek.
jan. 27. 21:50
9/27 A kérdező kommentje:
7# Piton egy tipikus bully tanár volt. Az, hogy Harry iránt ellenszenvet érzett, az még érthető is James miatt, no de szerencsétlen Neville mi rossz fát tett a tűzre. Alapból önbizalomhiányos nebuló volt, Piton meg állandóan őt cseszegette, a könyvek szerint. Egy jó tanár NEM kivételez. Griffendéleseknek folyton beszólt, pedig Hermione volt a legnagyobb tudású, mégsem kapott semmi elismerést, a Mardekárosokat meg folyton fényezte. A való életben is nagyon rossz tanár az ilyen. Az meg, hogy Harryt szekálta..-nos, legalább Lilyre lehetett volna tekintettel, akibe elvileg szerelmes volt.. Mégis szekírozta a fiát.
10/27 A kérdező kommentje:
Engem ez a kettős mérce zavar. Umbridge valóban egy szadista állat volt, de Pitonnak meg megideologizáljuk, hogy miért is nem volt szadista... Az meg, hogy hatásosak, no komment.. De a való életben biztos szeretik az ilyen Piton-féle tanárokat.. Hát elárulom, az ilyenek teszik pokollá a diákjaik életét.
Kapcsolódó kérdések: