Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A kortárs költők mennyire...

A kortárs költők mennyire figyelnek a magas és mély szótagok szabályosságára?

Figyelt kérdés

dec. 30. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint semennyire. Mármint én. De aztán lehet, hogy van aki igen.
dec. 30. 16:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Elsősorban a nagy, ismert költőkre gondoltam, Kemény István, Szabó T. Anna, Nádasdy Ádám, Háynak is van verseskötete, stb. Simon Marci gondolom más vizeken evez

dec. 30. 16:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, hogy kikre gondolsz, ismered a munkásságukat, tehát össze tudod hasonlítani.

Meg szerintem egyik sem sértődne meg, ha nekik tennél fel egy ilyen kérdést. Pláne, hogy relevánsan csak ők tudják megválaszolni, hogy mennyire tudatos náluk...

dec. 30. 18:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem gondolok senkire, általánosságban kérdezem, hogy a főbb kortársak hogyan viszonyulnak ehhez.
dec. 30. 19:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A verseikből rá tudsz jönni szerintem.
dec. 31. 08:05
 6/6 anonim ***** válasza:
26%

Már nem tudnak mást kitalálni, hát nyelvet rombolnak.

Extrém marhaságokat találnak ki, melyeket a tanulatlan híveik áhítattal nyelnek le.

A hangnak, így a mély és magas magánhangzónak is jelentésváltoztató szerepe van.

Lásd, itt közelre, ott távolra mutat.

A hangrend és illeszkedés törvényét megerőszakolni csupán póz, de nem művészeti eszköz.

dec. 31. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!