Ha animációs film vagy sorozat formájában akarok adaptálni egy nem ismert,nem népszerű, felkapott kortárs,történelmi fantasy regénysorozatot akkor az ilyen regénysorozat ami nem annyira ismert a szerzőijogának megvásárlásakor mennyi az ár kb?
Először is, kell, hogy létezzen az a bizonyos jog. Ha pl valami magyar wattpad tinilány fanfictionjét szeretnéd megfilmesíteni, akkor neki nincsen arra bejegyzett hivatalos szerzői joga, szóval akár le is nyúlhatod. Az más kérdés, hogy feljelenthet és ha tudja bizonyítani, hogy az ő fejéből hamarabb kipattant, akkor nem biztos, hogy jól jársz, de mivel nincs hivatalos szerzői joga, ezért valószínűleg nem nagyon tudna beperelni. Már leírták előttem, hogy változó, de saccperkábé ha nekem lenne pl. Egy 200 oldalas, hivatalosan kiadott rendes ilyen regényem, akkor én (ha magyar vállalat veszi meg) akkor egy olyan 50-100 milliót mondanék, vagy ha nagyon bíznék a sikerben, olyan
szerződést kötnék, amely kimondja, hogy a teljes bevétel 20-25%-a engem illet. De tényleg nem volt elég konkrét a kérdés, hogy erre így válaszolnk lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!