Folyami Brynden kire gondol akkor, amikor azt mondja, hogy "egy testvér, akit szerettem"?
Amikor magyarul olvastam, akkor persze arra gondolta, hogy Shiera Seastar, hiszen a testvére volt. De angolul "brother" van írva.
Daeron Targaryen a logikusabb, mert mellé állt a Blackfyre felkelőkkel szemben. De mennyire tekintette testvérének? Ha pedig igaz róla a pletyka, hogy Aemon (a sárkánylovag) volt a biológiai apja, akkor igazából nem is a testvére.
Ha meg Daemon Blackfyre a szeretett testvér, akkor ad hozzá valami tragikus elemet ahhoz, hogy neki kell harcolnia a felkelés ellen és végül megölni (meg a fiait is).
Szerintetek kiről beszél Brannek, kit szeretett? Daeront vagy Daemont?
Biztosan nem Shiera, őt külön említi ("Egy nő, akit szerettem").
És valóban, nem lehet tudni, hogy Daeron és Daemon közül melyikre gondolt. Ahogy mondod, logikusabb lenne, hogy Daeront szerette, hisz mellé állt Daemonnal szemben. De simán lehet Daemon is, akkor tragikusabb az egész történet, illetve újabb bizonyítéka annak, hogy Bloodraven bármit képes volt megtenni a (szerinte) nagyobb jó érdekében.
Nem lehet szerintem se egyértelműen eldönteni, de én Daemonra gondolnék.
Egyrészt azért, mert szerintem Brynden/Bloodraven egy tragikusabb karakternek tűnik. Ha fiatalabb korában is látott dolgokat, akkor lehet, hogy tudta, hogy Daemon ellen kell fordulnia és ezért tette, "a nagyobb jó érdekében".
Másrészt azért, mert ugye 3 testvérét említi: egy fiútestvér, akit szeretett, egy fiú testvér, aki gyűlölt és egy nő, akire vágyott. Ebből ugye 2 egyértelmű: Aegor/Bittersteel és Shiera. Mivel IV. Aegonnak több legitimált fattya is volt, de csak 4 közülük a leginkább ismert, így a felsorolásba Daemon illene. Illetve, ha Daeron apja tényleg Aemon volt és Bloodraven tudhatta ezt, akkor lehet nem nevezte volna testvérének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!