Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szjg spoilerek: Cortez megcsal...

Szjg spoilerek: Cortez megcsalta a barátnőjét és senki nem beszél róla???

Figyelt kérdés

A 3. rész végén Cortez megcsókolja Renit, miközbe amúgy, mellékesen már Vikivel jár. Jó, értem hogy ő az "ellenség" de miért is? Ja, mert megkapta azt a fiút akit Reni kívánt? Lehet, hogy bunkó volt de Cortez konkrétan őt VÁLASZTOTTA barátnőjének, szóval? Ráadásul igazából csak a szakításuk után lett negatív karakter.

A másik hogy Reni elnézi neki, az 1000 dolog amin aggódik nem is tartalmazza ezt a tényt. Pedig aki egyszer hűtlen az másodszor is az lehet.

nov. 5. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Cortez elmondta, hogy csak azért nem szakított Vikivel, mert össze akarta tartani a bandát a barátai miatt, de ő se szerette Vikit, és Viki se szerette őt.

Elég egyértelmű, hogy Viki csak azért volt együtt vele, mert egy menő énekes, meg helyes és mindenki oavan érte, meg hogy ő birtokolhatja. Ezzel Cortez is tökéletesen tisztában volt. Nem voltak egymás iránt érzéseik, Cortez csak eltűrte őt, mert így mindenkinek "jobb" volt (Vikinek és a bandának is), viszont amikor megcsókolta Renit, akkor még vacillált azon, hogy tűzbe dobja-e a bandát őérte.

Egyébként egyetértek veled, aki egyszer csal, az többször is meg tudná tenni.

Viszont ebben a szituációban én nem nevezném feltétlen megcsalásnak, hiszen "érdekkapcsolat" volt és Vikit is csak azért érdekelte (minimálisan, ha emlékszel, ugyanis semmi reakciója nem volt tulajdonképpen), mert már nem volt vagány fiúja, de ennél többre nem tartotta Cortezt és tudta is, hogy nem szeretik egymást.

nov. 5. 19:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
#1 És ha viszonylag hosszan egy olyan kapcsolatban volt, ami érdekkapcsolat, az szerinted egy olyan normális, korrekt dolog?
nov. 5. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, így volt, és nem ez az egyetlen ilyen káros elem az szjg-ben. Seregnyi olyan apróság van még benne, amin 14 éves kor felett már nagyon nagyokat néz az ember, felnőtt fejjel meg kifejezetten gáz.

A ponyva már csak ilyen.

nov. 5. 21:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ráadásul Cortez-t egészen más okokból vágtam volna máglyára és adtam volna Reninek teljesen más szerelmet a végére. (Nem Arnoldot.) Akár franciát. Egyáltalán nem életszerű, hogy ők együtt legyenek.
jan. 1. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
De Cortez tenyerén hordozza Renit, mikor együtt vannak.
jan. 3. 13:00
 6/10 A kérdező kommentje:
4. Kifejtenéd? Érdekel
jan. 3. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező: Teljesen igazad van. És nem is csak az volt az egyetlen alkalom. Példàul a 4. könyvben a valentin-napi bulin Viki szeme làttàra megpuszilta, megadta neki a "titkos" telefonszàmàt (amiről ha jol elmékszem még Viki sem tudott), festett rola egy képet, később elment vele robogozni stb. Tudom, hogy Viki egy negativ karakter, de szerintem nem érdemelte meg, hogy Cortez igy jàtsszon vele és mindenki màs meg csak elfogadja mert "mennyire szurkolnak, hogy Reni és Cortez összejöjjenek".

De szerintem a legrosszabb az egészben, hogy Leiner Laura teljesen tisztàban van azzal, hogy a megcsalàs mennyire aljas dolog; az "Akkor Szakitsunk" nevü könyvében (Spoiler) a föszereplő legjobb baratnője megcsalja a baràtjàt (és az amugy ha jol emlékszem egy egyszeri dolog volt érzelmek nélkül, nem minta az sokat javitana a helyzeten, de akkor is) és az egyész baràti tàrsasàg, beleértve a főszereplőt, ellene fordul!!! Corteznél viszont még nevén sem nevezi amit csinàlt, mert ugye, ő az àlomfiu. És ràadàsul mégcsak nem is szakitott Vikivel rögtön utàna. Aztàn, hogy ràtegyünk még egy lapàttal, az egész 5. könyben abban a tudatban élt, hogy Reni egy tàvkapcsolatban van egy francia fiuval. Ennek ellenére egyfolytàban flörtölt vele, megfogta a kezét stb. Tudom, hogy kellett valami romantikus "dràma", de könyörgöm, ha megforditanànk a szerepeket és Reni lett volna a megcsalt baràtnő mindenki egyértelműen utàlnà Cortezt :/

#1: Értem én, hogy Cortez részéről ez egy érdekkapcsolat volt, de honnan tudod, hogy Viki is igy érzett? Csak azt làtjuk, hogy mindig féltékeny Renire (jogosan), amit szerintem nem tenne, hogyha a kapcsolata teljesen hidegen hagynà. Nem azt mondom, hogy halàlosan szerelmes volt, de azért mégis kötődött hozzà. És amugy Reninek is főleg azért tetszett Cortez, mert menő. Amig összejönnek konkrétan alig ismeri. Lehet, hogy ő nem akarta Cortezt "birtokolni", de azért làssuk be, ő sem azért szeretett volna Cortezzel együtt lenni, mert a lelki tàrsàt làtta benne.

jan. 22. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Kedves #7

A lepontozásodnak rémesen örülök, de így sem változtat a tényen, amit írtam.

Persze az, hogy Reni is csak felszínesen szereti Cortezt, igaz. Cortez is még valamikor az elején "belehabarodott Renibe, és miatta nem költözött csak el", miközben még csak nem is beszéltek egymáshoz. Persze, teljesen odavoltak egymásért🤣

Tehát, ha ezen az alapon indulunk el, akkor minden karakter kidolgozatlan eleve, és a szerelmi szál laposabb volt mint egy vasalódeszka. Viszont ilyen tekintetben is, tudván, hogy nagyon egyszerű, és "könnyű" megoldásokkal és karakterekkel, szituációkkal élt az írónő, azért mégiscsak érzékelteti azt, hogy Viki egy rossz barátnő volt, és pontosan ezért nem tesz említést erről a későbbiekben és nem foglalkoztatja a dolgon a többi karaktert (Ricsit leszámítva, aki az egyetlen, a többinél jobban kidolgozott karakter volt az egész sorozatban, MÉGSE Viki "megtévesztése" miatt szidta le Cortezt egyszer sem), mert azt akarja üzenni az olvasóknak is, hogy ez így van. Amilyen borzalmasan egyszerűek és laposak a karakterek, olyan könnyű észrevenni és érezni azt is, hogy Viki egy negatív karakter volt, akinek "nem voltak érzelmei", Leiner Laura ezt egyértelműsítette minden jelenetben. További teorizálások fennállhatnak, de ezt a sorozatot ő álmodta meg, és pontosan úgy alkotta meg, ahogy szerette volna. Ha mást szeretett volna érzékeltetni az olvasókkal, megtette volna.

jan. 22. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

6~

Kérdező!

Ugyanolyan teszetosza, amilyen Reni. Márpedig ő pasi, tökének kéne lennie! Vikivel csak hülyítik egymást, ahogyan a többiek is mondják. Gyakorlatilag nem megbízható ilyen téren. Majd amikor Edina bántja Renit, Cortez nem csinál semmit! Hiába mondja azt Reninek, hogy számára Edina az átlag cafka és ő különleges. Ezt miért nem mondta Edina szemébe mindenki előtt?! Konkrétan olyan érzésem volt, hogy Reni is csak egy múzsa neki és nem komolyak az érzései. Ha valaki bántja a páromat, megvédem! Amikor mi csak 3 hónaposok voltunk és ősrégi haverom részegen piszkálta a páromat, én a páromat védtem meg! Mindemellett olyan alap dolgok, hogy nincsenek is közös érdekeltségeik egyáltalán! Reni szinte semmit nem változott belsőleg, csak Cortez árnyéka maradt, alapvetően meg kellett volna találnia saját magát és úgy valaki mást. Én a helyében kipenderítettem volna Cortez-t. Érződik, hogy Laura itt még nem teljesedett ki és ez csak egy szirup. Én is szerettem éé én már csak 26 évesen ismertem meg, de látni kell a valóságot is közben.

jan. 29. 14:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

9+

Meg repked, amíg Reni tanul és ellátja a háztartást. Közben ki tudja, hogy hány külföldi lányt csinál fel?? Na jó, nem feltétlenül kell ilyet kinézni... De ebből - pszihológiai rálátással - működőképes kapcsolat nincs.

jan. 29. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!