Mi volt az a könyv ami nagy hatással volt rátok?
Kislány ( kb 13 éves )koromban Gergely Márta a mi lányunk című könyve.
A környezet volt az ami nagyon megfogott, amiben játszódott.
Persze később a történet is, de ezt akkor még kislány koromban annyira nem vettem figyelembe.
Később az Abigél, a mai napig kedvenc.
És most Jozef Karikatol A hasadék című könyv ami olyan volt számomra, hogy Úr Isten...
(Mondjuk ehhez közrejátszik, hogy Szlovákiában élek, és nem messze attól a helytol amiről szól, és ahol játszódik a történet )
Osho: Az ego könyve
Sebastian Fitzek: Terápia
Ian Watson Teljes Warhammer 40k
Mika Waltari: Szinuhe
Tibor Fischer: A béka segge alatt
Németh László: Iszony
Fekete István-Vuk: Ez volt a legelső könyv, amit egyedül, önállóan olvastam végig talán 7-8 éves koromban, és ezzel végérvényesen beleszerettem az olvasásba.
Gárdonyi Géza-A láthatatlan ember: Tizenéves korom elején olvastam, és azt hiszem ez alapozta meg a történelmi regények iránti rajongásomat.
George Orwell-1984: Ezt is nagyon fiatalon, a 90'-es évek elején, a rendszerváltás környékén olvastam. Talán ez volt az a könyv, amiből megértettem a diktatúra jelentését és segített értelmezni az éppen zajló eseményeket.
Ezeken kívül még nagyon sok könyvet fel tudnék sorolni, amik hatással voltak rám, de talán ezek voltak azok, amik valamilyen szinten "mérföldkövet" jelentettek és jelentősen befolyásolták az olvasói ízlésemet, érdeklődési körömet.
R. A. Salvatore - Otthon
kb 10 éve olvastam ezt, 23 évesen, ez volt az első könyv amit olvastam, ekkor szerettem bele a könyv olvasásba, azelőtt elképzelni sem tudtam, hogy léteznek könyvek, amik nekem is tetszenek
persze amúgy, így vissza tekintve nem valami nagy szám ez a könyv, sokkalta jobbakat olvastam azóta, de mint mondtam, ez vett rá az olvasásra
1, Akkor kénytelen vagyok tőled megkérdezni, ott élőként :D
Nyilván a Karika-könyv alapvetően fikció, de érdekelne: tényleg vannak a környéknek ilyen fura sztorijai, eltűnések, stb?
Hogy a kérdésre is válaszoljak: kamaszként nekem a Végtelen történet és A Gyűrűk Ura volt ilyen nagy hatású történet, ami miatt a fantasy lett az egyik kedvenc műfajom (a mai napig az).
#6 azt mondjak, hogy igen, valóban furcsa dolgok történnek ott.
Azok az emberek akiket Karika említ a konyvben(az eltűntek)valóban léteztek, és ott tűntek el nyomtalanul.
Nagyon sok szlovák cikk van róluk fent a neten.
#6 1997-ben egy Sonja Tóthová nevű lány tűnt el, a mai napig nincsen meg.
Szoval Karika jó kis könyvet alakított ebből, az nyilván fikció, amit Igor elmesel, de szó ami szó, történtek ott eltunesek, és a mai napig is történnek.
Én sem hallottam a konyvig róla, aztán utána néztem, és hát igen, kikerekedett a szemem.
Gondolom nem nagyon van reklámozva, lehet ha nem lenne a könyv, nem is tudnának róla sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!