Milyen hosszú könyv sorozatokat szoktál olvasni?
Olyanokra gondolok, amik már több mint 10 könyv részből állnak, és mai napig írja még a további részeket az író.
Ezeket mennyire nehéz nektek követni? a sztorit, karaktereket stb...
És ezeknek a könyveknek szerinted már rég véget kellett volna érnie?
vagy addig olvasnád ameddig jön ki, nem számít a hosszúsága?
Egyszer elkezdtem az Outlander sorozatot, amikor még csak 3 kötedig volt, de a 4. megjelenőben volt. A 2. kötet után abbahagytam. Túl vastag és túl sok. Ennél inkább maradok a filmnél.
Poldark sorozat, filmen láttam és az eddig magyarul megjelenteket, 4 db, olvastam. Ez is hosszú lesz, de legalább nem olyan vastag, mint az Outlander.
Általában inkább 1 köteteseket olvasok, amik megállnak max 500 oldalnál.
De gyerekkoromban elolvastam a Harry Potter-t, Gyűrűk urát.
Dresden Files.
Nem, nem kellett volna még befejezni, mert még nem ért véget a történet. Nem nehéz követni, én nagyon szeretem a sztorit is, a karaktereket is.
Monster Hunter International
Valahol 10 körül járunk. Itt csak minden 2. könyv szól a főszereplőről. A többi változik, mindig mást követünk.
Megintcsak mehet tovább, mert sok van még benne.
Nekem túl erős negatív tapasztalataim vannak a könyvsorozatokkal, ezért manapság igyekszem őket kerülni, vagy olyanokat olvasni, amik inkább epizodikusak, mintsem összefüggő sorozatok.
Eddigi leghosszabb Darren Shan Vámpírkönyvei voltak a maga 12 részével.
10 rész alattiakat szeretem.
Harry Potter és a Setét Torony sorozat voltak talán a legtöbb kötetesek amiket olvastam.
A japán light novelek között vannak bitang hosszúak.
Az eddigi legdurvább nekem a nem light novelek közül az Idő kereke c. sorozat volt; 14 kötet, kötetenként 1000 körüli oldalszámmal.
Az Agatha Raisin-sorozatot az írónő 31 részig írta, aztán beadta a kulcsot. Utána a leírt ötletei alapján még más is írja jelenleg, de az már nem olyan jó. Egyszerű sztorik, különálló történetek, csak a főszereplő és a környezete az összekötő kapocs. (Mint mondjuk filmben a Cobra 11.) Ahogy az írónő öregedett, egyre inkább vétett hibákat, pl. az alapötleteknél, de azért nem olyan durvákat, hogy ne lehetett volna elolvasni a könyveket.
A Hamish Macbeth-sorozatot is 33 részig írta, de abból csak 10-et fordítottak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!