Hogyan szedjem ki a cigaretta szagot egy könyvből?
Moly-ról vettem egy könyvet, és amikor itthon elővettem, éreztem, hogy erőteljes cigaretta szag árad belőle. Valószínűleg az előző tulaj a házban dohányzott.
Én viszont utálom a dohány szagot, így addig nem is tudom olvasni amíg ilyen a szaga, mert attól is undorodom, hogy megfogjam.
Hogy lehet belőle kiszedni?
szívd ki belőle... laponként
szívesen, nincs mit!
Én egyszer kaptam egy csomó könyvet, iszonyú büdösek voltak.
Dobozba tettem őket és parfümöt fújtam a dobozba.
Jobb ötletem nem volt.
Segített, valamivel illatosabbak lettek.
Elfelejtettem kiírni, hogy “Légyszíves normális válaszokat adjatok” de ezúton utólag is megteszem.
A második kettő válaszolónak köszönöm!
Szellőztetés: Helyezd a könyvet egy jól szellőző helyre, például egy teraszra vagy erkélyre. Tedd úgy, hogy a lapok enyhén szét legyenek nyitva, hogy a levegő átjárhassa őket. Ezt érdemes napokon keresztül folytatni.
Szódabikarbóna:
Tegyél a könyvet egy nagy, zárható műanyag dobozba, majd helyezz mellé egy tálba szódabikarbónát (nem kell közvetlenül a könyvre szórni). Zárd le a dobozt, és hagyd benne pár napig vagy akár egy hétig. A szódabikarbóna segít felszívni a szagokat.
Aktív szén vagy macskaalom:
Hasonlóan a szódabikarbónához, aktív szenet (pl. akváriumi szűrőkben használatos) vagy illatmentes macskaalmot is használhatsz. Tegyél ezekből egy dobozba a könyv mellé, majd zárd le a dobozt. Ezek az anyagok szintén jók a szagok eltávolítására.
Ecetes módszer:
Helyezz egy tálba ecetet, és tedd a tálat egy nagyobb zárható dobozba a könyv mellé. Az ecet szagsemlegesítő hatása miatt segíthet eltüntetni a dohányszagot. Fontos, hogy ne érje közvetlenül a könyvet.
Fagyasztás:
Tegyél a könyvet egy zárható műanyag zacskóba, és tedd be a fagyasztóba egy-két napra. A hideg segíthet semlegesíteni a szagokat. Ezután hagyd, hogy szobahőmérsékleten teljesen felengedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!