Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik Warhammer 40k könyvvel...

Melyik Warhammer 40k könyvvel kezdjek úgy, hogy semmi ismeretem nincs a erről a világról?

Figyelt kérdés
Mindig is tetszett Warhammer 40k világa, de rengeteg könyv van és teljesen el vagyok veszve, hogy melyikkel kellene kezdenem és milyen sorrendbe olvassam el őket, hogy megértsem a lore-ját. Eddig csak a 2 space matiné játékkal játszottam meg a martyr-al, de nem sokat értettem belőlük.

szept. 12. 20:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az Ian Watson könyvekkel "illő" szerintem kezdeni, bár már rég nem kánon.
szept. 12. 20:51
 2/4 anonim ***** válasza:
szept. 12. 21:23
 3/4 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

[link]

Amúgy szerintem az Űrgátdista a leg O.P bb.

De ez a köteg best.

szept. 12. 22:03
 4/4 Hintalow ***** válasza:
100%

Magyarul olvasnál, vagy az angol is jó?

Annyira szerteágazó ès sok stìluslehetősèget magába hordozó univerzum, hogy egyszerűbb megmondani, melyik rèsze tetszik, ès arra ìrni lehetősègeket.

Magyarul a legjobb belèpèsi pontnak az alábbiakat szokták ìrni:

Ian Watson teljes WH40K univerzuma

Ez volt az első, ès az egyik legelborultabb ábrázolása az settingnek, de már nagyon nem kánon.

Gaunt szellemei sorozat

Egy katonai alakulat törtènete èlvezetesen megìrva, de akkora plot armorral mint ide Lacháza.

Eisenhorn ès Ravenor trilógiák

Inkizìciós, leginkább nyomozó jellegű sztorik, jó karakterekkel

Chiapas Kain sztorik

Szintèn birodalmi gárda, de poènos módon az egyik leglegendásabb komisszár szemszögèből.

Sokan javasolják mèg a Horus Heresy sorozatot, èn szemèly szerint nem szeretem, nagyon hosszú, rendkìvül hullámzó minősèg, ès úgy általában èrtelmetlen, mert csak szètcsesztèk vele az addig titokzatos legendák korát.

Ha angolul is jó, akkor pedig aztán tènyleg bármit lehet ajánlani, ha valami specifikus dolog fogott meg, mondjuk tankregiment/penal lègió/adeptus arbites stb. mindre van saját sztorivonal.

De ugyanigy xenokra (elda/tau/nekron stb.) ès bármilyen űrgárdista rendre is, legyen az lojalista vagy káoszhìvő.

szept. 13. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!