A 40K-ban az immaterium az mindíg létezett, vagy hihetetlen erős psykerek által mesterségesen létrehozott közeg a csillagközi utazáshoz?
Egyes könyvekben utalnak rá, hogy az immaterium a régi korokban nyugodt volt, nem volt tele káosz-entitásokkal. Az eldák valamit nagyon megkavartak a hipertér körűl de elötte nem volt ennyire veszélyes utazni benne. Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy talán a hipertér nem feltetlen része a kezdetektől az univerzumnak, hanem lehetséges pl, hogy az ősök hozhatták létre. Ha viszont mesterséges, akkor egy hasonlóan erős hatalom mint ami megalkotta esetleg el is pusztíthatná végleg.
Csak spekulálok de hátha valaki jobban képben van nálam a kánont iletően.
Pedig a 40k-ban létezik más mód is a csillagközi utazásra, méghozzá jóval fejlettebb és sokkal kevésbé veszélyes is. Pl a fároszi lètesítmény. Vagy az elda hiperháló. Bár ez utóbbit a hipertérbe vésték bele.
Szóval ha elpusztítható lenne a hipertér a civilizációk nem feltétlen omlanának össze. Legalábbis azok nem akik ismerik pl a quantumteleportáció titkait.
Passzolok :D Annyira szerteágazó ez az univerzum, hogy simán lehet más mód is.
Én Dan Abnett Szellem-történetei alapján következtettem erre. :)
Elmèletileg mindig is lètezett, csak sokkal kevèsbè volt veszèlyes hely, inkább kavargó èrzèsek/szìnek egyebek cèltalan masszájakènt.
Ahogy az első èrtelmes fajok lètrejöttek, az èrzelmeik, indulataik egyre erősebben szivárogtak át, ès ezekből kezdtek alakot ölteni ès öntudatra èbredni a káosz istenek.
Röviden: mindig is ott volt, csak sokáig nem tudtak róla, meg nem is volt ott "semmi" èrtelmezhető ugymond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!