Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nem tudok olvasni. Hogyan...

Nem tudok olvasni. Hogyan kezdjek el újra könyveket olvasni?

Figyelt kérdés
Adhd-s vagyok már születésem óta. Régen, amíg nem volt mobilom rengeteget olvastam mivel mást nem tudtam csinálni. Kb egy éve diagnosztizáltak adhdval és ugye már előtte se tudtam semennyire se tudtam koncentrálni. Semmi könyv nem tud lekötni mindiv abbahagyom, nem fogom fel mit olvasok. Érdekes módon az írás viszont megy, számomrs sokkal könnyebb megírni egy novellát minr elolvasni egyet. Adnátok tanácsot?

aug. 22. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Én azt vettem észre, hogy csak könyvekkel van nehézségem.

A telefon túlzásba vitt használata miatt van szerintem (nálam)

Egyszerűen nem vagyok tartósan olyan környezetben, hogy 2-3 órát egy könyv olvasására nyugiban tudjak áldozni.

Mert a könyv olvasáshoz idő kell és zavartalan környezet. Nem lehet, hogy neked is ez okozza?

Telefonon pár perc alatt átfutok egy egy cikket, érdekességet, így azzal nincs gond.

A másik amit észrevettem. Pl filmeknél is, néha tovább tart kiválasztani, hogy mit nézzek, mint maga a film. Akkora lett a választék különböző platformokon, hogy folyton jobbat keresek, mint amit már láttam. Pedig nehéz überelni egy egy igazán jó filmet. De mintha az ingerküszöb magasabban lenne nálam.

aug. 22. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Igen, a neten/telefonon böngészve arra van szoktatva az agyunk, hogy egy dologra csak rövid ideig figyeljünk. Ez mindenkinek rontja a koncentrálóképességét. Lehet, hogy az ADHD-soknak még inkább.

Nekem erre azt javasolták, hogy napi egy-egy hosszabb cikket/szöveget azért ha törik- ha szakad olvassak végig.

Egy barátom ADHD-soknak tart tréninget, ő azt javasolta, hogy mérjem meg, hogy mennyi ideig tudok figyelni, és ha ez mondjuk 5 perc, akkor 4 perc olvasás után tartsak kis szünetet, pihenjek (a netezés nem pihenés) és utána megint olvassak 4 percig.

aug. 22. 11:48
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Szia! Nincs tapasztalatom a problémával. Nem tudom szereted-e az ifjúsági könyveket, mert ha igen, ajánlanám Leiner Laura Iskolák országos versenye I-II. sorozatát. Vicces, sulis, ugyanakkor elgondolkodtató.
aug. 22. 12:38
 4/6 anonim ***** válasza:
37%

Én mostanában a wattpadon olvasok fanficeket olyan témában, ami érdekel.

Nem a legtökéletesebb, hibátlan irodalmi alkotások, de időtöltésnek, szórakozásnak elmegy.

aug. 22. 12:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Vannak rövid novellák is, azokon hamar túl lehet jutni.

Vagy ilyen viccesek, pl. Woody Allen: A ​szendvics feltalálása

vicces fizika: Munroe: Mi lenne, ha?

aug. 23. 13:19
 6/6 anonim válasza:
Szüntesd be a telefonozást kezdésnek.:)
aug. 25. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!