Nem tudok olvasni. Hogyan kezdjek el újra könyveket olvasni?
Én azt vettem észre, hogy csak könyvekkel van nehézségem.
A telefon túlzásba vitt használata miatt van szerintem (nálam)
Egyszerűen nem vagyok tartósan olyan környezetben, hogy 2-3 órát egy könyv olvasására nyugiban tudjak áldozni.
Mert a könyv olvasáshoz idő kell és zavartalan környezet. Nem lehet, hogy neked is ez okozza?
Telefonon pár perc alatt átfutok egy egy cikket, érdekességet, így azzal nincs gond.
A másik amit észrevettem. Pl filmeknél is, néha tovább tart kiválasztani, hogy mit nézzek, mint maga a film. Akkora lett a választék különböző platformokon, hogy folyton jobbat keresek, mint amit már láttam. Pedig nehéz überelni egy egy igazán jó filmet. De mintha az ingerküszöb magasabban lenne nálam.
Igen, a neten/telefonon böngészve arra van szoktatva az agyunk, hogy egy dologra csak rövid ideig figyeljünk. Ez mindenkinek rontja a koncentrálóképességét. Lehet, hogy az ADHD-soknak még inkább.
Nekem erre azt javasolták, hogy napi egy-egy hosszabb cikket/szöveget azért ha törik- ha szakad olvassak végig.
Egy barátom ADHD-soknak tart tréninget, ő azt javasolta, hogy mérjem meg, hogy mennyi ideig tudok figyelni, és ha ez mondjuk 5 perc, akkor 4 perc olvasás után tartsak kis szünetet, pihenjek (a netezés nem pihenés) és utána megint olvassak 4 percig.
Én mostanában a wattpadon olvasok fanficeket olyan témában, ami érdekel.
Nem a legtökéletesebb, hibátlan irodalmi alkotások, de időtöltésnek, szórakozásnak elmegy.
Vannak rövid novellák is, azokon hamar túl lehet jutni.
Vagy ilyen viccesek, pl. Woody Allen: A szendvics feltalálása
vicces fizika: Munroe: Mi lenne, ha?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!