Szoktatok könyveket újra olvasni?
Ha igen, miért?
Én nem szoktam, mivel másodjára nem ugyanolyan az élmény. Mivel már tudom mi lesz a vége.
Teljes könyveket nem, így is több száz könyv van a "to be read" listámon, kicsit időpocsékolásnak érezném, ha ahelyett, hogy új könyveket olvasnék, a régebbieket venném elő ismét. A kedvenc részeimet viszont újra el szoktam olvasni, ha úgy adódik. Vannak konkrét fejezetek és jelenetek, amik ilyen-olyan okok miatt sokat jelentenek számomra.
22/L
Igen, szoktam. Van pár nagyon nagy kedvencem, amiket, párévente újra olvasok.
Most is leginkább újra olvasom a régi könyveimet, mert itthon vagyok a kisbabámmal, hiányzott az olvasás, de az új könyvre nem tudok koncentrálni, ha 10 - 20 oldalakat olvasok egyszerre, elveszítem a fonalat, nem emlékszem, mit olvastam.
Igen, mert vannak könyvek, amik velem vannak kb. minden nap (a "kedvencek"), és adott élethelyzetben, életkorban teljesen mást jelenthetnek. De nem kedvencekre is igaz ez.
Igazából azt nem értem, aki azért nem olvas újra, mert nem ugyanaz az élmény. Nem is kell, hogy ugyanaz legyen.
Nem,nem szoktam.
~12-15.000 könyvem van ami olvasásra vár.
A leszűkített listámon is 150 könyv és sorozat van.
Napi ~6 óra olvasás mellett is.😁
Én a hat-hét kedvenc Rejtőmet szinte folyamatosan újraolvasom. Már tudom fejből, de elalvás előtti nyugtatónak kiváló. Pont a kiszámíthatóságát szeretem, meg hogy a jó jó, a rossz rossz és garantált happy end, meg a bajtársiasságot, meg hogy kis emberek megmutatják a nagyoknak. Olvasok mást is, komoly dolgokat, de azokat ritkán tudom lefekvés előtt, mert felzaklatnak, vagy csak fáradt vagyok gondolkodni hozzájuk.
50f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!