Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szoktatok könyveket újra olvasni?

Szoktatok könyveket újra olvasni?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért?

Én nem szoktam, mivel másodjára nem ugyanolyan az élmény. Mivel már tudom mi lesz a vége.

2023. okt. 24. 00:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritkán.

Igazán különleges könyvnek kell lennie, hogy újraolvassam, mert amúgy velem egymagas az elolvasandó könyveim kupaca, és inkább arra szánok időt.

2023. okt. 24. 19:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van, amit sokszor is. Nem zavar, hogy tudom, mi a vége, szeretek újra elmerülni egy jó történetben, és máshogy is figyelek rá, jobban észreveszek pl. ügyes fogalmazásokat vagy jó írói húzásokat, mint amikor arra koncentrálok, hogy hogy fognak megoldódni a dolgok vagy mi lesz vajon a végkifejlet.
2023. okt. 25. 18:41
 13/15 Dinnye2 ***** válasza:
100%
Régen nem értettem, hogy valaki miért olvas újra egy könyvet. Később rájöttem, hogy azért mert - bár lehet, hogy közben még csomót akar olvasni - attól még az a könyv biztosan ki fog kapcsolni. Támaszpont, akkor, ha rosszul vagy/szomorú vagy. Elfelejted a bajaidat legalább addig, ameddig olvasok.(:
2023. okt. 25. 21:04
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritkán. Igazából mindig annyi elolvasatlan (de elolvasásra váró, sokszor már rég beszerzett) könyv vár rám, hogy általában azok közül választok, és nem nagyon térek vissza régebben elolvasott művekhez. Ebben annak is nagy szerepe van azt hiszem, hogy olyan szakon tanulok, ahol rengeteget kell szakirodalmat olvasni, szórakozásból emiatt jóval ritkábban van időm leülni egy könyvhöz sajna…

De nyilván volt rá példa nálam is, hogy újraolvassak valamit, főleg gyerekkoromban például a Jacqulein Wilson-könyveket, amiket megkaptam, négyszer-ötször biztos elolvastam. Felnőttként meg a Rókabérc, haláltúrát vettem elő többször is. Fura, hogy pont egy krimit, amiben ugye miután tudja az ember a csattanót, kevésbé izgi, de annak valahogy annyira megragadott a hangulata, hogy ez sem zavart.

2023. okt. 27. 08:29
 15/15 anonim válasza:
Persze! Ha valami nagyon tetszett, pár év múlva újra olvasom.
2023. okt. 29. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!