Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy ilyén regény érdekelné az...

Egy ilyén regény érdekelné az embereket?

Figyelt kérdés

Sok ismerősöm rá van kattanva-vagy gyerekként rá volt-a Leiner Laura könyvekre. Én ezekne sosem voltam rajongója, és nagyon meglepett, hogy általánosban a magyartanárom is kedvelte ezeket, és számomra ezek pont nem azokat a magas színvonalú irodalmi műveket képviselik, amit pl egy magyartanár ajánlani szokott.

Unokahúgom nagyon szeretne vmi hasolót írni. Mármint, úgy hasonlót, hogy ilyen napló szerűen, viszont ő a saját életéről, lénygében, csak más nevekkel.

Röviden benne lenne hogy elsportoló, az iskola élete, barátok és fiúk, nehézségek, költözés, válogatottság, stb.

és meg nyilván sok más

Erre jól megírva lehetne nagy kereset, befuthatna?

Valakit érdekelne?

(mint írtam, ez nekem nem stílusom, ezért nem is tudok neki rá tanácsot adni, v hasonlókat, ezért kérdezem, mert tudatában vagyok, hogy a Leiner Laura könyvek mennyire ismertek, és mennyien szeretik az írónőt, és a stílusát)

aug. 14. 09:34
A kérdező szavazást indított:
Igen, befuthatna, lenne rá kereset
Nem, kifejtem miért
29 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem lenne, mert Laura könyveire is van kereslet. Moly.hu-n is kérdezze meg a "Molyok segítsetek" zónában.
aug. 14. 10:41
 2/14 A kérdező kommentje:

aki a nem, kifejtem miértre szavazott, kifejtené?

Minden tanács jól jönne, hogy segíteni tudhak az uonakhúgomnam

aug. 14. 14:30
 3/14 A kérdező kommentje:
#1, köszönöm!
aug. 14. 14:30
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Ismeretlen szerőként, első írásnál közel 0 az esély, hogy egyáltalán ki tudja adatni rendes könyvként (úgy, hogy nem saját zsebből fizet mindent).
aug. 14. 16:50
 5/14 anonim ***** válasza:
94%

4-es vagyok.

Ettől eltekintve írni elkezdhet. Wattpad regényből például már születtett rendes fizikai kiadvány. Csak sok átírás és gyakorlás kell hozzá.

aug. 14. 16:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Elég kis piac, amiben Leiner Laurának már elég nagy neve van. Szerintem ismeretlen szerző hasonló művére nem nagyon lenne kereslet. Avagy "miért olvassak Kis Terike könyvet, amikor ugyan ezt Leiner Laura is megírta?"
aug. 14. 17:40
 7/14 A kérdező kommentje:
De nem azt modnom, hogy azt irna le, amit Leiner, hanem hogy hasonlo, naplo szeru stilusban irna a regenyet a sajat tortenetebol
aug. 14. 18:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudja szösz. Mármint a napló stílussal nincs gond, Leiner Laura előtt is volt (én anno Adrian Mole napló sorozatát nagyon szerettem, pedig még csak nem is hazai termék, csak bejött a stílusa a szerzőnek), és lesz utána is.

Viszont az, hogy a saját élettörténetét, mégha a neveket megváltoztatja is jelentetné meg, nekem kicsit rázós.

Akik ismerik, tudni fogják, hogy ki-kicsoda, és vagy minden csillámpóni-rózsaszín, és csak jó barátai vannak, mindenki szereti - és nem hiszem, hogy sokaknak szimpatikus lenne egy népszerű lány öndicsőítése, vagy pedig fel kell, hogy vállalja a negatív kritikákat, a sérelmeket, és a suttogást, hogy de nem is úgy volt...

aug. 14. 19:54
 9/14 anonim ***** válasza:
95%

Ez a sorozat például pont ilyen, egy tizenhárom éves kislány írta napló jelleggel.

[link]

A kislány jókor volt jó helyen, mert egy igen neves kiadó adta ki. Sokan olvasták? Igen. Hogy jól ír-e? Nem. Volt-e rá kereslet? Egy bizonyos körben igen. Hogy meg lehet-e ismételni a sikerét? Nos... ebben már nem vagyok olyan biztos.

aug. 14. 22:17
 10/14 anonim ***** válasza:
89%
Kollár Betti is befutott és sablonos kiszámítható könyveket ír.Kereslet a tinik között lesz rá szerintem
aug. 16. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!