Rowling azért tudta megírni a Harry Pottert, mert már előtte is írt, és volt gyakorlata a könyvírásban?
MINDEN író több mindent ír, mielött a sikeres müvét elkészíti.
De csak írogatni nem elég egy jó könyvhöz, ahhoz ennél több kell, a gyakorlás csak az eszközhasználatban segít.
A gyakorlat teszi. Stephen Kingnek a Carrie asszem 6. regénye volt, amit végül kiadtak. Rowling korábbi munkásságáról nincs infóm, de lehet csak én kerestem rossz helyen, de az biztos, hogy a HP-vel kiadóról kiadóra járt és nagyon hosszú időbe telt, mire eljutott odáig, hogy megjelentesse.
És megfigyelhető, hogy ROwling az első három kötetben kísérletezik, szárnyait bontogatja, ingadozó a stílusa és a negyediktől talál magára igazán, onnantól már egységesebb.
Az első három kötet ezért véknyabb, mint a többi, merr azok Rowling kísérletei voltak?
Hát, őszintén nem kérdeztem meg Rowlingot erről de szerintem igen. :D
Később a krimijei közül a legrövidebb 500 a leghosszabb meg 1100 oldalas úgyhogy valószínűnek tartom, hogy azért.
Meg amúgy más a célközönség is. Én a HP-t sokakkal ellentétben nem hívom gyerekkönyvnek, inkább komoly fantasyként kezelem, de tény, az első néhány kötet még egyértelműen ifjúsági, úgyhogy a rövidsége ennek is lehet köszönhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!