Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Akhilleusz dala SPOILER- most...

Akhilleusz dala SPOILER- most tényleg lefekszenek egymással??

Figyelt kérdés
Éppen ott tartok, ahol Patroklosz a nővel van, Déidameiával, nem merem tovább olvasni, mivel kiakasztó lenne, ha most lefeküdne vele, mivel ez kvázi megcsalás. Előre is köszi a gyors válaszokat!!

aug. 2. 00:17
 1/4 A kérdező kommentje:
Elolvastam… MIÉRT!??? Valaki adna rá magyarázatot, hogy mégis miért csalta meg Akhilleuszt??? Azt írja, azért, hogy elűzze a csaj szomorúságát… Valaki el tudná magyarázni ennek a logikáját???
aug. 2. 00:24
 2/4 anonim ***** válasza:

A megcsaláson kiborulsz, de azon nem, hogy egy csomó ártatlan embert mészárolnak le ezek a karakterek Trójánál? xD

Azt hiszim egy kicsit nagyobb bűn az, hogy gyilkosok.

Ha már mindenáron ki akarjuk rájuk vetíteni ezt a modern, 21. századi értékrendet.

aug. 2. 00:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy modernkori gondolkodással közelítesz meg egy ókori történetet.

Akhilleusz és Patroklosz barátok és szeretők, és bár hűséget fogadták egymásnak, de közel sem olyan nagy bűn az általad megcsalásnak tartott dolog, mint amilyen az ő, ókori görög, szemléletükben lenne. Mindketten lefeküdtek a nővel, de egyikük se öröméből. Akhilleusz esete ugye egyértelmű, Patroklosz pedig megszánta, de tartott is az instabil lelki állapotától, hiszen korábban már megfenyegette. A történet egyértelművé teszi, hogy nem élvezte és azt is, hogy Akhilleusz nem haragszik miatta. Később a történetben lesz egy másik pont, ahol Akhilleusz szintén elnézte volna, ha Patroklosz lefekszik egy nővel (ami azonban nem fog megtörténni).

aug. 2. 02:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Végig olvastam azóta a könyvet és brutális… Mikor olvastam ezt a részt, úgy gondoltam, hogy ennél rosszabb már nem is lehetne. Óriásit tévedtem. Ez a kis rész igazából eltörpül a többi szörnyűség mellett. Fel vagyok háborodva azon, hogy emberek elvárják egy 16-17 éves gyerektől, hogy gyilkoljon. Ilyet senkitől sem várhatunk el. Persze tudom, hogy egy teljesen más világ volt, más normákkal, de akkor is felháborít ez az embertelenség. Amúgy ettől függetlenül egyik kedvenc könyvem lett.
aug. 4. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!