Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szép romantikus könyvek?

Szép romantikus könyvek?

Figyelt kérdés

Olyan romantikus könyvet/könyveket szeretnék olvasni, amelyeknél nem az érződik, hogy tömeggyártmány, semmi érzelem, tele klisével és még erőltetett is. Pont ezek miatt nem olvastam már jó rég romantikus könyvet.

Csak most újra jó lenne, és olyat szeretnék, amit az író mély érzelmekkel irt meg, hogy ténylegesen szép és érzelmes legyen.

Kiváncsi vagyok szomorú és vidám könyvekre is, csak tényleg értek legyen a lapokon.

Amúgy 23/L szóval első sorban olyan témák érdekelnének, amelyek mondjuk a 20-40 korosztály számára íródtak.

júl. 21. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Thuri Zsuzsa Tűzpiros üveggömb

A regény egyik főhőse egy édes, kicsi lány, akit elszakít szüleitől a történelem, de mindenütt mindenki szeretettel veszi körül.

A másik Kabai Erzsébet, csaknem felnőtt nő. Ellentmondásos egyéniség. Saját és társai egyhangú, csaknem szürke életét gyakran pezsdíti fel különc magatartásával. Tüskés modora részben felvett póz, részben hányatott sorsának következménye.

Amióta az eszét tudja, árva, nincsenek rokonai, nincs otthona. Mégis újra és újra elfogja a gyötrő érzés, hogy volt időszak, amikor ő boldog volt és szerették.

Hol? Mikor? Arra nem emlékszik.

júl. 21. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Jane Austen regények. Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem, Emma stb.
júl. 22. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Charlotte Bronte Jane Eyre
júl. 22. 20:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Az elsőről még nem hallottam, de mindenképp rákeresek, nagyon szép történetnek tűnik a leirasod alapján 😊

A többit pedig “sajnos” (igazából nem sajnos, mert egyszerűen imádtam) már olvastam, némelyiket nem is egyszer. A Brontë nővérek legtöbb könyve, na meg persze Jane Austen méltán híres regényei már szinte mind kipipálva.

Most leginkább olyan érdekelne, amiben egy egészséges kapcsolatról olvashatok.

júl. 22. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!