Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha nem tetszik egy könyv...

Ha nem tetszik egy könyv viszonylag az elején attólmég végigolvassátok?

Figyelt kérdés

2024. júl. 13. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ.

Ha nem vagyok nagyon oda érte és csak olyan "Hmmmm, okés", akkor általában igen, vagy legalábbis még türelmes vagyok vele. Ha utálom, akkor nagyon valószínűtlen.

2024. júl. 13. 12:33
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

egyrészt ha látok a sztoriban potenciált akkor igen, akkor még eltűröm a könyv végéig azt ami nem tetszik, a másik hogy én hosszabb könyveket szoktam olvasni, heti 1000-1500 oldal simán megvan, így általában ha a könyv rövid mondjuk 300-400 oldalas azokat általában megolvasom, még ha számomra "szar" akkor is

Brandon Sanderson - Viharfény krónika (The Stormlight Archive) - ez ilyen volt számomra pont, valami végtelen szenvedés volt végig olvasni az egyik főhős Kaladin sztoriját az első könyvben, de kíváncsi voltam merre fut ki a dolog, aztán jelenleg ennél ott járok, hogy a 4. könyvet már nem is olvasom mert egy másik karakterrel szenvedek most:D így most szüneten van nem is tudom meddig

de volt több könyv is aminél elején voltak olyan dolgok, amik annyira nem tetszettek hogy kaszáltam

Eragon volt számomra még olyan, aminél az első könyv nagyon tetszett, láttam benne a potenciált, aztán onnan kezdve a széria minden könyvénél fogtam a fejem mekkora hülyeségek voltak benne, de kíváncsi voltam mi lesz a sztori vége, így végig olvastam mindet (amit amúgy végül meg is bántam)

2024. júl. 13. 13:43
 3/9 anonim ***** válasza:
75%

Igen. Mostanában már csak szépirodalmat olvasok, aztán azoknál tudom, hogy kifizetődik, ha végigolvasom.

Régebben amikor ifjúságit és fantasyt olvastam, akkor is kitartottam, de lehet hiba volt, és pont ezért untam beléjük.

2024. júl. 13. 13:54
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

Általában végigolvasom, mert sokszor jártam úgy, hogy ugyan nehezen indult be egy történet, de aztán nagyon kellemes meglepetés ért.

Én is inkább a minőségi irodalmat szeretem, de ezt nem szűkítem le a szépirodalom kategóriára, mert szerintem nem annyira egyértelműek a határok. A ponyvairodalomnak is megvan a felső tízezerje, akiket szeretek és általában megbízható minőséget képviselnek (én például Stephen Kinget ilyennek tartom, de még több hozzá hasonlót is sorolhatnék), így viszonylag kevés olyan könyv van, ami az olvashatatlan kategóriába kerül nálam. A ma népszerű romantikus vagy erotikus irodalom pedig nem áll közel hozzám, ezek közül biztosan több ilyet találnék, de ezekbe alapból nem is szoktam belekezdeni.

2024. júl. 13. 19:53
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
A Gyűrűk Ura tipikus ilyen
2024. júl. 14. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Könyvtől függ. Ha úgy érzem, hogy nagyon nem az én stílusom, vagy ha az elején látszik, hogy rossz a könyv, akkor félbehagyom. Ha csak az a baj vele, hogy nehezen indul be, nem annyira érdekes az eleje, vagy elsőre nem rokonszenvesek a szereplők, akkor adok neki még esélyt, mert lehet később még jobb.
2024. júl. 14. 20:03
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Egyetértek az előttem válaszolókkal, főleg az előttem levőjével.
2024. júl. 15. 02:10
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

#6-ossal értek egyet.

Hagytam már könyvet abba aránylag az elején, de ritkaságszámba megy az ilyen. Ezen esetekben az írásmóddal voltak gondjaim, számomra követhetetlen és emiatt élvezhetetlen volt. Könyvet szórakozásból olvasok, nem kényszerből, így minek pazaroljam az időmet olyanra aminél az első 20-50 oldalnál kiderül, hogy nekem nem lesz élvezhető?

júl. 16. 11:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem. Megy vissza könyvtárba.
júl. 16. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!