Ha arra gondolsz mint olvasmány? Gyermek korom egyik legjobb olvasmánya volt. (50+éve)
júl. 6. 20:31
2/13 anonim válasza:
Minden kötelezőt elolvastam a suliban. Ezt utáltam a legjobban, pedig amúgy szeretek olvasni.
Szépen fejezetenként olvasónaplót írtam belőle, de mikorra szóba került órán is 2 dolog maradt meg belőle:
1. Mikor korcsolyáztak a farkasok elől.
2. Hogy hogy lehet valaki olyan balf.asz, hogy meghal valaki más helyett? Vagy miből gondolja, hogy ez nem derül ki? Egy az öngyilkosság egy nemesebbnek behazudott formája akart lenni, vagy mi?
Amúgy a második helyen a Fanni hagyományai áll amúgy, kicsit hasonló okból. Szerencsére nem akkor kellett olvasni, amikor már amúgyis öngyilkos gondolataim voltak, pedig még csak nem is szerelmi bánatom volt...
júl. 6. 20:42
3/13 anonim válasza:
Én gyerekként nem szerettem, sok mindent nem értettem meg.
De felnőtt fejjel, amikor elolvastam, már teljesen más szemszögből néztem.
Kedves könyvem.
júl. 6. 20:45
4/13 anonim válasza:
Előző: "amúgyis öngyilkos gondolataim voltak," Akkor semmi köze nem volt az itt feltett kérdéshez.
júl. 6. 20:46
5/13 anonim válasza:
Borzasztó unalmas volt, végig se bírtam olvasni anno. Ez volt talán az a könyv ami megutáltatta velem a kötelező olvasmányokat. Előtte elolvastam mindent amit kellett (Pál utcai fiúk és az Egri csillagok kifejezetten tetszett). A kőszívű ember fiaiban pedig nagyjából a huszadik oldalig jutottam, de annyi felesleges rizsa volt benne, hogy nem bírtam tovább. Annyira elvette a kedvemet az első pár oldal, hogy még a filmet sem néztem végig, az olvasónaplómat is megírattam valaki mással. Mai napig PTSD-m van attól a könyvtől, pedig előtte tényleg mindent elolvastam amit kellett. Nálunk ráadásul kellett olvasni német kötelező olvasmányokat is, mert két tannyelvű volt az iskola, és még azokat is szívesebben olvastam mint ezt a borzadályt.
júl. 6. 21:42
6/13 anonim válasza:
Én egyetlen Jókai művet sem tudok elolvasni. Annyira vontatott, dagályos, hogy inkább nézem, hogy szárad a festék a falon, az is jobban szórakoztat.
Párom (velem ellentétben) imádja Jókait, de erre a könyvre ő is azt mondja, olvashatatlan.
júl. 6. 23:10
7/13 anonim válasza:
Gyakorlatilag egyetlen kötelező olvasmányt sem olvastam el, amikor kötelező volt, pedig amióta megtanultam olvasni, azóta mindig volt könyv a kezemben. 20-as éveimben kifejezetten szerettem Jókait, a Névtelen vár ma is az egyik kedvencem, de még akkor sem boldogultam a Kőszívű ember fiaival.
júl. 7. 07:56
8/13 anonim válasza:
Elkezdtem olvasni, majd kb. 5 oldal után rájöttem, hogy nem tetszik a stílusa és ott vége is lett.
Pedig amúgy a kötelezőkből majdnem mindet elolvastam. Volt bőven, ami nem tetszett, de ezt nem erőltettem inkább.
júl. 7. 13:49
9/13 anonim válasza:
Én se jutottam tovább 10-15 oldalnál. Lehet, hogy most felnőttként már tetszene, de diákként kegyetlenül unalmasnak, érdektelennek találtam.
júl. 7. 19:22
10/13 anonim válasza:
Én végigszenvedtem, nem tetszett, de muszáj volt (legalábbis azt hittem, mert végül nem adták fel)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!