Rejtő Jenő könyveit sorrendben kell olvasni, vagy értelmezhetőek bármilyen sorrendben önmagukban is?
Figyelt kérdés
Nekem a Szőke Ciklon van meg, belekezdhetek-e ebbe bármilyen előzetes Rejtő ismeret nélkül, vagy ez már valahányadik könyve egy történetben?
Vannak visszatérő történetszálak, karakterek korábbi könyvekből?
2024. jún. 16. 09:52
1/3 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan belekezdhetsz. A legtöbb könyve különálló kalandokból áll. Ráadásul a karakterek is úgy vannak csoportosítva hogy a többség sosem találkozik, mások meg nagyrészt mindig ugyanazokkal az emberekkel lógnak, vagy futnak beléjük.
2/3 anonim válasza:
Van pár összefüggő története, de azokban is ritka, hogy az előző kötet történéseire hivatkoznának, inkább kapcsolatok létrejötte és dolgok megléte köti össze őket. Pl. Az elveszett cirkáló-ból tudható meg, hogy kerül hozzájuk a hajó, amit a későbbi kötetekben is használnak.
A Szőke ciklon egy különálló mű, semmihez sem kapcsolódik, nyugodtan olvashatod.
3/3 anonim válasza:
Kamaszként össze-vissza olvastam őket, ahogy találtam, kaptam, letöltöttem újabb és újabb könyveket, és így is tökéletes volt :) Szerintem nem kell túlgondolni, Rejtő ezért (is) szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!