Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Támogatnád hogy a gyereked...

Támogatnád hogy a gyereked sulijában 11.ben egy szépirodalmi mű helyett a trónok harca legyen tananyag irodalomból?

Figyelt kérdés
jún. 9. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
Nem támogatnám de nem is tiltakoznék.
jún. 9. 22:38
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

Illetve az sem mindegy hogy melyik szépirodalmi mű helyett...

Legyen inkább mellett.

jún. 9. 22:39
 3/12 Kedves Vezető ***** válasza:
71%
Persze, de a régebbi művek mellett.
jún. 9. 22:46
 4/12 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem az egész olvasmánylistát át kéne szervezni, úgy, hogy korban, kultúrában, műfajban és stílusban változatos legyen és ennek fényében semmi problémát nem látok az első Trónok Harca elolvasásával.
jún. 9. 22:52
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Igen.
jún. 9. 23:01
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Nem támogatnám. Nem olvastam, nem tudom, hogy jó könyv-e vagy sem, de azt tudom, hogy elég erőszakos (ezért is nem olvastam). Nagyon sok ember nem bírja az erőszakot, nem kényszerítenék rá egy 17 éves gyereket, hogy ilyesmit olvasson. Aki szeretné, az anélkül is olvashatja, hogy tananyag lenne. A másik, ami miatt nem támogatnám: nem raknék be tananyagnak egy könyvsorozatot, aminek ráadásul lezárása sincsen. Akkor már inkább legyen több különböző kortárs szerzőtől több egykötetes könyv.
jún. 10. 07:08
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Nope. Szpatàs lenne csak. Aki szereti majd úgy is olvassa. A többiekre egy ilyen terjedelmű olvasmànyt ràeröltetni bunkósàg.
jún. 10. 09:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Egyrészt túl hosszú, az 5 kötet darabonként ezer oldal, másrészt valóban túl erőszakos és a szépirodalmi értéke elhanyagolható.

Viszont lenne rajta mit elemezni, mert a fantasy elemektől eltekintve, fő mozzanatait valós történelmi eseményekből meríti, kidolgozott és összetett történet.

jún. 10. 09:19
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy. Ezer művet tudnék kapásból összeírni, amely több értéket rejt. Mit tanulhat egy gyerek a Trónok Harcából? Hatalomvágyat és kegyetlenséget.
jún. 11. 22:01
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 Bár más okokból én sem támogatnám, de ebben szerintem nincs igazad. A hatalomvágy és kegyetlenség az egész emberiség történelmét átszövi és ennek megismerésétől nem tiltani kell a gyerekeket, hanem éppen ellenkezőleg: megismertetni velük és megmagyarázni nekik. Alapvetően nem szeretem a fantasy műfaját, de, mint írtam, ebben a sorozatban elsősorban nem is ez a fő motívum. Az el kell ismerni, hogy az író rengeteg energiát fektetett a cselekmény hátterének kidolgozására, pontosan bemutatja például, hogy egy alapvetően jószándékú emberből hogyan válhat zsarnok, bemutatja a különböző területék szerepét egy birodalomban, hogy az egyének/családok mire képesek a hatalom megtartásáért vagy megszerzéséért, láthatunk benne szélsőséges vallási fanatizmust és találkozunk önfeláldozással és okos és szükséges politikai játszmákkal is. Pont olyan, mint a történelem, csak más környezetbe van helyezve.

A hossza és az összetettsége nem teszi alkalmassá arra, hogy kötelező olvasmány legyen belőle, a tartalmával nincs alapvetően probléma.

jún. 12. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!