Támogatnád hogy a gyereked sulijában 11.ben egy szépirodalmi mű helyett a trónok harca legyen tananyag irodalomból?
Illetve az sem mindegy hogy melyik szépirodalmi mű helyett...
Legyen inkább mellett.
Nem. Egyrészt túl hosszú, az 5 kötet darabonként ezer oldal, másrészt valóban túl erőszakos és a szépirodalmi értéke elhanyagolható.
Viszont lenne rajta mit elemezni, mert a fantasy elemektől eltekintve, fő mozzanatait valós történelmi eseményekből meríti, kidolgozott és összetett történet.
#9 Bár más okokból én sem támogatnám, de ebben szerintem nincs igazad. A hatalomvágy és kegyetlenség az egész emberiség történelmét átszövi és ennek megismerésétől nem tiltani kell a gyerekeket, hanem éppen ellenkezőleg: megismertetni velük és megmagyarázni nekik. Alapvetően nem szeretem a fantasy műfaját, de, mint írtam, ebben a sorozatban elsősorban nem is ez a fő motívum. Az el kell ismerni, hogy az író rengeteg energiát fektetett a cselekmény hátterének kidolgozására, pontosan bemutatja például, hogy egy alapvetően jószándékú emberből hogyan válhat zsarnok, bemutatja a különböző területék szerepét egy birodalomban, hogy az egyének/családok mire képesek a hatalom megtartásáért vagy megszerzéséért, láthatunk benne szélsőséges vallási fanatizmust és találkozunk önfeláldozással és okos és szükséges politikai játszmákkal is. Pont olyan, mint a történelem, csak más környezetbe van helyezve.
A hossza és az összetettsége nem teszi alkalmassá arra, hogy kötelező olvasmány legyen belőle, a tartalmával nincs alapvetően probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!