Miért szól a trónok harca könyv 12-14 évesekről, ha a maga a könyv baromira nem ennek a korosztálynak való?
Abban a korban, amit bár fantasy díszlettel, de bemutat a könyv, egy lány 14 évesen már simán férjnél volt, de egy fiú is megnősült már 16 évesen.
A gyerekkor és a felnőttkor között nem volt meg a tinikor átmenetnek.
Amúgy meg nem is kell olyan sokat visszamenni az időben. Magyarországon (vagyis minimum a Mátra környékén) az 1800-as évek második felében 13-14 éves fejjel is férjhez mentek a lányok, a 17 éves már nagyon igyekezett, mert a 18 esztendősre rásütötték, hogy idős. A legtöbb lányra 15-16 éves korában tették fel a főkötőt. Hasonlóan a legények is 16-17 évesen léptek be a házasulandó korba, ritka volt az, aki csak huszonévesen nősült.
Szóval, ha nem házas, független szereplők kellenek, akkor ebben a korosztályban kell legyenek... Egy random 25 évesnek már lett volna vagy 3 gyereke is.
Amúgy meg nem értem, hogy jön a szereplők kora ahhoz, hogy kinek való.
Ezt nem tudom, honnan vetted, 8-as, hogy a 19. században ennyire fiatalon házasodtak. Megnéztem egy random mátrai falu (Mátraderecske) 1889-es anyakönyvét (ez volt fenn épp a familysearchön), de 18-20 körül házasodnak a lányok. Te melyik falura és évre gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!