Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért szól a trónok harca...

Miért szól a trónok harca könyv 12-14 évesekről, ha a maga a könyv baromira nem ennek a korosztálynak való?

Figyelt kérdés
jún. 5. 09:01
 1/10 Kedves Vezető ***** válasza:
100%
Én látok benne másokat is.
jún. 5. 09:12
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem szól 12-14 évesekről.
jún. 5. 09:24
 3/10 Kedves Vezető ***** válasza:
93%
2, Trigger-kérdés, nyugi.
jún. 5. 09:26
 4/10 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Csak pár benne szereplő gyerek ennyi idős. A legtöbb középkori társadalomban minden további nélkül lehetett döntéshozó király 14-18 éves gyerek.
jún. 5. 09:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Joffey, Bran, Daenerys, Havas Jon, Robb, Sansa, Arya stb. A könyvsorozat elején Cersei, Catelyn és Ned kivételével minden fontos főszereplő általános iskolás
jún. 5. 09:41
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Kezd unalmas lenni a sok tronok harca kerdesed
jún. 5. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem jár általános iskolába a Trónok harcában.
jún. 5. 13:34
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Abban a korban, amit bár fantasy díszlettel, de bemutat a könyv, egy lány 14 évesen már simán férjnél volt, de egy fiú is megnősült már 16 évesen.

A gyerekkor és a felnőttkor között nem volt meg a tinikor átmenetnek.

Amúgy meg nem is kell olyan sokat visszamenni az időben. Magyarországon (vagyis minimum a Mátra környékén) az 1800-as évek második felében 13-14 éves fejjel is férjhez mentek a lányok, a 17 éves már nagyon igyekezett, mert a 18 esztendősre rásütötték, hogy idős. A legtöbb lányra 15-16 éves korában tették fel a főkötőt. Hasonlóan a legények is 16-17 évesen léptek be a házasulandó korba, ritka volt az, aki csak huszonévesen nősült.

Szóval, ha nem házas, független szereplők kellenek, akkor ebben a korosztályban kell legyenek... Egy random 25 évesnek már lett volna vagy 3 gyereke is.

Amúgy meg nem értem, hogy jön a szereplők kora ahhoz, hogy kinek való.

jún. 5. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a bajodat. A történelem minden korszakában léteztek gyerekek. Itt most nem is kell arról beszélni, hogy ki mikor házasodott meg, mert tök felesleges;a gyerekeket nem egy külön bolygón tartották, ők is a társadalom részei voltak mindig. Vagy hogy gondolod? A középkorban a gyerekeket 18 éves korig bent tartották egy bunkerban, ahonnan csak akkor jöhettek elő?
jún. 5. 18:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudom, honnan vetted, 8-as, hogy a 19. században ennyire fiatalon házasodtak. Megnéztem egy random mátrai falu (Mátraderecske) 1889-es anyakönyvét (ez volt fenn épp a familysearchön), de 18-20 körül házasodnak a lányok. Te melyik falura és évre gondoltál?

[link]

aug. 1. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!