Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért nem viszik a könyveket?

Miért nem viszik a könyveket?

Figyelt kérdés
2000 elötti, 2000 utáni és napjainkbeli könyveket árulok vegyesen a moly.hu-n ( [link] Kereslet lenne rá, csak mégsem viszik. Lehet, hogy a foxpost/futárszolgálatok ára miatt?
2024. máj. 20. 13:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Vagy:

- drágán adod

- nincsenek jó állapotban

- tucat könyveket árulsz

2024. máj. 20. 14:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

"Kereslet lenne rá, csak mégsem viszik..."

Magyarul: nincs rá kereslet.

Sajnos egyre kevesebben olvasnak, illetve sokan e-bookra álltak rá.

A legtöbb embernek egyszerűbb beájulni az ágyba és valami streamingelt vackot bámulni, ahhoz nem kell fantázia...

2024. máj. 20. 14:14
 3/16 A kérdező kommentje:
#1 50-100-200-500ft a legtöbbnek az ára. Hol drága?
2024. máj. 20. 14:17
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én belenéztem. Rengeteg régi, filléres romantikus könyv, amiket gyakorlatilag ingyen találsz bárhol. Csomó érdektelen, amiket bármelyik nagyi padlásár megtalálsz, pl. évtizedek óta nem aktuális szakkönyvek.

Ha valakit most érdekelnek a pélyegek, nem egy 80-as évek beli könyvet fog megvenni róluk, vannak sokkal naprakészebb források.

Persze, biztos akad 1-2 ember, aki direkt ezeket az elavult dolgokat gyűjti, de nem annyi, hogy egy általános könyves oldalon kapkodjanak érte.

2024. máj. 20. 14:17
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert olyan könyveket árulsz amik nem érdekelnek senkit.

Pl.Harry Potter, Gyűrűk Ura, Szent Johanna gimi, Stephen King könyveket mindig elkapkodják vagy az épp aktuális bestsellereket, pl.Ahol a folyami rákok éneklnekről még 1 évvel azután is érdeklődnek hogy eladtam.

2024. máj. 20. 15:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Áruld őket máshol is.
2024. máj. 20. 19:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Erzsikém, a legtöbb könyved 3-4csillagos. Még ha valakit érdekelne is, a legtöbb ember, aki molyon vásárol, a jó állapotú könyveket keresi.

Elhiszem, hogy neked nagy segítség lenne, ha el tudnád őket adni, de régi, népszerűtlen könyvek, rossz állapotban... így senkinek sem fognak kelleni. Amelyikre pedig lenne kereslet (pl. Tolkien), azt irreálisan drágán adod. Konkrétan újonnan olcsóbb, mint nálad.

2024. máj. 20. 23:19
 8/16 A kérdező kommentje:
#5 Gyűrűk urát árulom, mégse viszik. Hol kapkodják?
2024. máj. 21. 06:49
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 azért raktam 3-4 csillagra, mert nem vettem már 5csillagos könyvet úgy, hogy egy kiselejtezett könyvtári példányt kaptam, amit normál esetben kukába tennék, nem adnék el. És olyan könyveket nem árulok, ami kukaérett (mert volna olyan is). Nem fogom ingyen odaadni a Gyűrűk urát, ha nem is olvastam...
2024. máj. 21. 06:53
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"5 – Ajándékozásra alkalmas állapotú, új vagy újszerű példány, korához képest kimagaslóan jó állapotban.

4 – Jó állapotú, különösebb hibája nincs, kisebb kopás, szakadás, folt, tulajdonosi bejegyzés lehet. Zavaró hibája nincs.

3 – Hullámos lapok, ferde gerinc, széteső kötés lehet, vagy nagyon kopott, szakadt, koszos vagy firkás.

2 – Szétesett vagy dohos, belülről is koszos, rongyos.

1 – Hiányos vagy teljesen tönkrement."

Itt a molyos súgó, hogy mi mit jelent. Én soha nem vennék három csillagos könyvet (őszintén, képem se lenne eladni), olyan állapotban max valami szakirodalomra csapnék le, ami valami miatt fontos. Nem ósdi romantikusokra.

Az, hogy más szemetet jelölt ötcsillagnak, gáz, de ettől még nem ez az etalon. És minden ilyen jellegű gond megelőzhető képkéréssel. Nekem is volt már, hogy 4*-nál képet kértem, mi a hiba, majd megköszöntem és nem kértem a könyvet, mert a rongy és a törött gerinc nem illett volna a sorozatomba.

"Nem fogom ingyen odaadni a Gyűrűk urát, ha nem is olvastam."

Nálad 15+pk. Boltban 14 alatt van, és ingyen szállítják (ráadásul az a kemény kiadás, a tied 12 alatt volt kapható). Kitől veszi meg az ember inkább szerinted? Itt még a "nem nagyon kapható" kifogás sem érv, mert bár az adatlapon a jubileumi kiadást jelölted meg, szövegben írod, hogy a puhatáblás van meg valójában. Azért meg aztán nem fizet egy gyűjtő sem, aki a célközönséged lehetne a drágasággal.

Röviden: aki használt könyvet vesz, az is a népszerű könyveket keresi. De másodkézből mindig olcsóbban, hogy postaköltséggel is olcsóbban jöjjön ki, mint boltban. A ritka, nem kapható kötetek lehetnek drágábbak, de a régi ponyvák sajnos nem ez a kategória.

2024. máj. 21. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!