Olvasási válságban vagyok egy ideje, de úgy tűnik, Móricz Zsigmond Rózsa Sándora segít kilábalni ebből. Tudnák hasonló könyveket javasolni nekem? 38/N
Nem igazán vagyok a romantikus történetek hódolója. Azonban a problémádat megértem, mert már voltam én is ilyen helyzetben. Ajánlok néhány művet, amelyek segíthetnek esetleg kilábalni ebből az eléggé válságos szakaszból. Nem kimondottan romantikus történetek, de jó olvasmányok.
Elisabeth Gaskell: Észak és Dél
Móra Ferenc: Aranykoporsó (ez kissé nehéz olvasmány, de szép)
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Szerb Antal: A Pendragon-legenda
Salamon Pál: A Sorel-ház
Harrod-Eagles Cynthia: Otthon és a fronton (6 kötet (!) különböző címeken, kicsit hasonló a történet, mint a Downton Abbey)
Maiak:
Valérie Perrin: A vasárnap koldusai
Alessandro Baricco: Selyem
És van egy új felfedezettem, első könyves, meglepően jó történettel és stílussal.
Hidas Bence: És mindent betemet a hó
Ha Móricz Zsigmond, akkor nekem az Árvácska a kedvencem tőle.
További könyvek, amiket ajánlok:
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Emily Bronte: Üvöltő szelek
George Orwell: 1984; Állatfarm
Karin Smirnoff: Elvittük anyát északra
Kosztolányi Dezső: Aranysárkány
Ezek főként életről lehozós könyvek voltak,ami kevésbé lejövős, romantikus és történelmi események is szerepelnek benne az:
Diana Gabaldon: Az idegen/Outlander
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!