Van olyan könyv, amit nem a te korosztályodnak írtak, mégis olvasod?
Csatlakozom 10-27 23:45 által leírtakhoz.
Ugyanaz a korosztály vagyok (34 éves). A mi 15-20 éves időszakunkban tényleg inkább a klasszikus irodalom volt a kínálatban bővelkedő, nem volt ennyi választási lehetőségünk. Néhány kezdeti és igen gyenge fantasy próbálkozás már volt, meg Nemere István, Lőrincz L. László és szovjet sci-fi. Ez volt a kínálat.
Most rengeteg jó könyv jön ki, amit legtöbbségében el is olvasok. Bevallom, hogy olvastam az Alkonyatot is. Nem leszek elájulós, sikítozós rajongója, de tetszett.
A magyar könyvkiadásnak (elsősorban fantasy, sci-fi és krimi terén) kb. 40 év lemaradást kell behoznia. Persze, hogy érdekelnek a történetek, még akkor is, ha ifjúsági regényként is adják ki őket.
Még egy indok: amikor az ember hazamegy a munkahelyéről, ami egy bolondokháza és elvégzi még az otthoni teendőit, akkor szívesen merül el egy olyan világban, aminek a mai magyar valósághoz a legkevésbé sincs köze. Erre pedig leginkább egy jó kis regény (még ha ifjúsági is) a legmegfelelőbb. Egyébkébként is szeretem a vámpíros, boszorkányos, angyalos, sárkányos, stb. könyveket.
Én már csak egy nagy gyerek maradok. Örülök neki? Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!