Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyan könyv, amit nem a...

Van olyan könyv, amit nem a te korosztályodnak írtak, mégis olvasod?

Figyelt kérdés
Itt inkább olyanokra gondolok, hogy már kiöregedtél abból a könyvből
2010. okt. 27. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen. Szerintem mindenkinek van ilyen. Akinek nincs, az jól titkolja. :D

Nekem például az egyik ilyen a Harry Potter volt. Igazság szerint azért kezdtem el olvasni, mert érdekelt, mi lehet benne, ami miatt gyerekek milliói elolvasták, sőt nagyon sokukkal ez a könyv szerettette meg az olvasást.

Nem bántam meg, szerintem zseniális. Azóta a páromat is sikerült rávegyem, hogy ő is olvassa el. Megsúgom, hogy neki is tetszik. :D

Ja és a korom: 40 fölött vagyok (nem kevéssel) :)

2010. okt. 27. 10:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok könyvem van!! Van egy pár ami nem tetszik mert nem az én világom..

Most az a címe amit olvasok hogy "garázdák az istálóban"

2010. okt. 27. 10:47
 3/11 anonim ***** válasza:
* "garázdák az istállóban"
2010. okt. 27. 10:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Én 24 vagyok, de meseregényeket, meg ifjúsági regényeket olvasok. (olyat, mint az Alkonyat és társai nem, azokat nem is szeretem)
2010. okt. 27. 10:52
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

18 éves vagyok, és most olvasom a gyűrűk rát:D Bár ez relatív mert ez Tolkien a felnőtteknek is ajánlotta:)

13 évesen olvastam Orwell 1984 c. könyvét, És Larry Sloman Chili a sebre c. könyvét, mely az RHCP énekeséről, Anthony Kiedisről szólt:D De mivel nem egy zsebkönyv méret, nem tudtam eldugni, csak imádkoztam, hogy anyuék bele ne nézzenekxD Egy évvel később Melvin Burgess Nem mondod! c. könyvét:) De tulajdonképpen elég koraérett gyerek voltam.

8 évesen már tudtam, mi az a szex, és a popcorn szexrovatát olvasgattamxD

11 évesen már politizáltam, Ákos volt(és most is:) a kedvencem, és már akkor is a sorai közé láttam:)

7.-es, 8.-os koromban pedig én próbáltam segíteni az ofőnknek abban(akinek mi voltunk az első osztálya:), hogy hogy kell bánni velünkxD

Ki is vagyok bukva, amikor valaki fiatal csitrinek mer nevezni:)

2010. okt. 27. 18:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne lenne! 33 éves vagyok, és bízvást állíthatom, hogy az én fiatalságomban még nem volt ennyire sok, ma természetesnek vett ifjúsági irodalom lefordítva, pedig én imádom a fantasyt. Amikor általános iskolás voltam, Szabó Magda, Fekete István, Jókai Mór voltak, és én lelkiismeretesen el is olvastam minden fellelhető betűt. Mind a mai napig imádom a történelmi regényeket, és kevéssé lelkesülök Fekete Istvánért... Az egyetemen olvastam el a kötelező irodalomként feladott Gyűrűk Urát, és ezzel megpecsételődött a sorsom.

Végigolvasok mindent, ami tetszik, Tolkien-t, S.Meyert, J.K.Rowlingot, és nem érdekel, hány éveseknek ajánlják. Egyébként is úgy gondolom, hogy minél idősebbeknek ajánlanak egy könyvet olvasásra, annál fiatalabbak veszik kézbe. Biztos, szinte teljesen biztos, hogy engem már nem csak a történet érdekel, hanem a stílus, a háttérkép, a szereplők kapcsolatrendszere, a korrajz, és a jellemábrázolás is. Lehet, valamit 12-13 évesen még nem értettem volna meg egy-két könyvből, de már megértem.

Minden könyvet elolvasok, ami több, mint puszta romantikus nyáladzás. Vagy amiben azon kívül találni némi mondanivalót is :)

2010. okt. 27. 23:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyszer megnéztem filmen a Gyűrűk Urát, nem jött be. :S Könyvben nem szeretném elolvasni. Elkezdtem a Fekete Tőr Testvériség első részét is, ami tömény erotika de az se fogott meg.

Asszem több nincs. Inkább Rowling-ot, Dan Brown-t, Jókai arany emberét olvasom. Édesvölgyi suli é még sorolhatnám egészen a bübi bosziig.

2010. okt. 29. 10:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem kiírni, 16/L.
2010. okt. 29. 10:55
 9/11 anonim ***** válasza:

én inkább az idősebbeknek szóló könyveket szoktam olvasni... horror, klasszikus stb...

15L

2010. okt. 29. 19:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így vagyok ezzel...Bár én 21 éves vagyok,mégis a sokszor újra kiolvasom a HP könyveket. Életem meghatározó kötetei, hiszen pont mikor kiadták Magyarországon kb.annyi idős voltam mint Harry.:)

A mai napig szoktam gyerekeknek való könyveket olvasni. Pl. két éve olvastam a Kis Herceget-mondjuk az sztem inkább felnőtteknek szól. Meséket is szoktam olvasni, meg azokat az ifjúsági könyveket, amiket tizenévesen olvastam.

Am nem csak olvasni szoktam meséket, hanem nézni is. Szívesen megnézek bármikor egy animációs filmet öcsémmel.

Szerintem ez nem rossz dolog. Engem sokszor teljesen megnyugtat ha ilyesmit olvasok vagy nézek.

Jó olvasgatást! :)

2010. okt. 31. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!