Milyen gyakorisággal dekolonizáljátok a könyvespolcotokat?
Tehát amikor fehér, főleg angol és amerikai írók köteteit, akik nagy eséllyel a könyvükben más kultúrák traumáit sajátítják ki, lecserélitek valami jóra?
Figyeltek arra, hogy milyen íróktól vásároltok új könyveket? És mi a dekolonizált könyvek sorsa? Ugye jó szívvel az ilyesmit senkinek sem adja oda vagy ajánlja fel az ember, hiszen sok káros tartalom szerepel benne.
Ti hogyan szoktátok megoldani?
Szóval Tamási Áron egész munkásságát kiszkippelhettem volna a suliban, mert nekem székelyként traumát jelent, hogy szóba van hozva, hogy régen mi minden volt jobb?
"- Nekem Surgyélán nevem van - felelte.
- Elöl-e, vagy hátul?
- A magyar világban elöl volt, de most elment a végire."
Én nem mentem be senki nappalijába.
Ha felhozni egy témát kötözködés, akkor úgy gondolom ott vannak már súlyosabb problémák is.
Nálam például ez alap és normális. Ki vagy te vagy bárki itt, hogy eldöntitek mi lehet a normális?
18-as!
"Ki vagy te vagy bárki itt, hogy eldöntitek mi lehet a normális?"
Az általad feltett kérdésre 14 válasz érkezett. Ezek a válaszok így, vagy úgy, de összecsengenek, azonos felfogás mentén azonos értékítéletet hordoznak. Mindezekkel szemben vagy te, egymagad. Akkor vajon melyik oldal áll közelebb a normalitáshoz?
Tizennégy válasz (vajon hányat írta ugyanaz?) és még mindig normális számomra, hogy szelektálom a könyveimet. Mivel ezek szerint az én normalitásomon tizennégy válasz sem tud változtatni (azaz míg így is kevesen vagytok), ezért ezek alapján az enyém áll közelebb az igazsághoz.
Míg a ti normalitásotok annyira bizonytalan, hogy pár válaszban sértegetni és személyeskedni is kellett. Most nem neveznék meg dolgokat, ahol a bizonytalanok szintén hasonló eszköztárral rendelkeznek. Ez mindent elmond szerintem. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!