Ha írok egy könyvet egy heroinosról úgy hogy én nem heroinozok viszont jól leírom hogy milyen akkor az felbassza egy heroinos agyát?Vagy ők ezzel úgyse foglalkoznak?
Mit értesz az alatt, hogy "felbssza az agyát"? Mert ezt a dühre szokták írni, de nem értem, miért váltana ki dühöt a heroinistából az, hogy olvas róla.
Ha hitelesen írsz róla (tehát kellő mennyiségű kutatómunkát öltél bele), akkor egyrészt a heroinisták (vagy bármilyen drogosok) megértettnek érezhetik magukat olvasva, míg azok, akik nem voltak ebben a helyzetben, beleérezhetik magukat. Egy jó könyv ezt teszi.
11-es
Köszi! Csak nem biztos hogy jó könyv lesz
13# 9-es vagyok.
Jól kell megírni. Elsőre biztos nem lesz tökéletes, szóval ne félj javítani benne. Kérd ki mások véleményét privátban a könyvről (én is azt szoktam, meg egy másik GyK-s felhasználó is szokta). Ha rosszat írnak, és nem fejtik ki, kérdezz rá miért, mert csak úgy tudsz fejlődni. Ne elégedj meg a tömör "jó" vagy "rossz" válasszal. Fejtse ki miért jó, vagy miért rossz.
Ha hitelesen írod meg, akkor nem fogja tudni senki megállapítani, hogy saját tapasztalat-e vagy sem. Ez csak akkor történik, ha nem hiteles az ábrázolás.
Olvass utána sokat, interjúkat, beszámolókat, stb. Ezek alapján írd meg. Aztán ajánlott bétáztatni, akár kifejezetten kereshetsz olyan bétát is, aki ezeket a részeket nézi (érdemes nem csak gyakorin keresni ilyet, hanem bétázós és írós csoportokban is). Ugyanezt szoktuk amúgy csinálni minden specifikus dologgal is: traumák, szakterületek (orvosi dolgok például), specifikua hobbik kapcsán is, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!