Van kedvenc könyvetek? Miről szól? Kinek ajánlanátok? Hol kapható?
Nekem jelenleg ez a kedvencem: Kosáryné Réz Lola: Ulrik Inas
Az 1400-as években játszódik több helyszínen: Selmecbánya, Fejérbánya, Buda, Nándorfehérvár. Főszereplője, pedig Ulrik ötvösinas aki megfogadja, hogy a cseh martalócok által romba döntött városát újraépíti. Küzdelmes, veszélyes, és kalandos út vár rá,tele ármánykodással, árulással és bosszúval. A történetben olyan nagy alakok szerepelnek, mint: Hunyadi János, Hunyadi László és Mátyás, Dugovics Titusz és Kapisztrán János. Lendületes, olvasmányos, kalandos, izgalmas munka és remek korrajz is egyben.
Ajánlom mindenkinek aki szereti a középkort és a regényes történelmi írásokat.
Antikváriumban kapható vagy könyvtárból kölcsönözhető.
Húú, én azt mondom, könyvből sosem elég:-) Számtalan kedvencem van, mindenféle kategóriában. Például:
Marquez: Száz év magány - egy dél-amerikai család 100 éves történtéről szól, kicsit már-már szappanopera hatása van:-) Szerelmek, csalódások, küzdelem a kitűnésre, a magány elkerülésére...de minden egyes leszármazott végső sorsa mégis a magány. Szerintem nagyon érdekes és olvasmányos mű, sok benne az előrevetítés, ami szerintem még jobbá teszi a regényt. Az író humorosan szemléli a szereplőit. Könyvtárban, könyvesboltban, antikváriumban is megtalálható, én elsősorban 16 fölött ajánlanám.
Vavyan Fable: Nászjelentés - A magyar szerzőnő szerintem egyik legjobb könyve, egy lányról szól, aki mindenáron szeretne férjhez menni, és ezt meg is teszi:-) Szerintem könyvtárban ezt is megtalálod.
Emily Bronte: Üvöltő szelek - Romantikus történet 2 olyan emberről, akik egyszerre őrülten szerelmesek, és gyűlölik egymást. A nő egy tipikus család tagja a 19. századi Angliában, a férfit a családapa veszi magához, és egyfajta cselédként él velük. Nem tudnak egymással élni, de egymás nélkül sem. A nő halálba menekül, és ezután a férfi elhatározza, hogy tönkreteszi a nő családját. Aki szereti a romantikus törtéteneteket, annak ajánlom bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!