Milyen Harry Potter-hez hasonló könyvek vannak?
Sziasztok.
16 éves fiú vagyok, és bánt a gondolat, hogy életemben még csak 1 könyvet olvastam végig (meg vagy 100 mangát).
Egyedül a Harry Potter bölcsek köve kötött le, és az nagyon tetszett, de a második résznél, el is vesztettem az érdeklődésem.
Olyan könyvet keresek, mint az. Imádom Star Wars 4-5-6ik részét, de úgy hallottam a könyv nagyon unalmas.
Szeretem az isekai animéket, az elvarázsolt világot, azt ha valami nagyon elgondolkodtat és imádok vitázni és vitákat hallgatni.
Szeretem a kosárlabdát, és érdekel a második világháború. Szerintem az a legérdekesebb történelmi korszak.
Milyen könyvet ajánlanátok nekem?
Narnia Krónikái (hét részes sorozat)
A végtelen történet.
Jonathan Stroud: A szamarkandi amulett
Jessica Townsend: Nevermoor
Kifejezetten Harry Potterhez hasonlót nem tudok sajnos, max a Narnia krónikáit, de őszintén, szerintem az valami rohadtul unalmas volt, mondjuk a könyvet nem is olvastam, csak a filmet láttam, szóval nem a legrelevánsabb a véleményem
Amúgy én is csak Star Wars könyveket olvasok kb, ha szereted a Star Warst akkor első körben ajánlanám a Darth Bane trilógiát (szerintem az 1. is ezt írta, ugyanis a Darth Bane trilógia első könyvének címe A pusztítás útja), ha az se jön be akkor engedd el szerintem.
Nagyon minimális szépirodalmat olvasok, de annak semmi köze a Harry Potterhez, ha szereted a picit absztraktabb, elvontabb dolgokat, sokat gondolkozol saját magadról, a világról, (mivel írtad hogy szereted ha valami elgondolkodtat és szeretsz vitázni/vitákat hallgatni, ezért asszociálok arra, hogy talán jó irány lehet), szeretsz filozofálgatni akkor van pár dolog amit ajánlani tudok (bár ezek közül van ami nincs is magyarul sajnos):
- Herman Hesse: Demian
- Atsushi Nakajima: The Moon Over the Mountain
- Kafkától bármi, bár én csak az Átváltozást olvastam
- Ivan Turgenev: Első szerelem
Direkt nem túl hosszú könyveket írtam (100-200 oldal), szóval ha nem tetszik is hamar "túlvagy" rajta, gyorsan el tudod dönteni hogy egyáltalán érdekelnek-e az ehhez hasonló dolgok, vagy nem
De mondom, ezeknek nyilván semmi köze már a Harry Potterhez, szóval ha olyanokat keresel, akkor inkább bele se kezdj
Gyűrűk Ura
Panthera
A tél jegyesei
A Narniát én is ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!