Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van olyna könyv ami a lovagkor...

Van olyna könyv ami a lovagkorban játszódik? Leírnátok hogy miről szól?

Figyelt kérdés
2010. okt. 23. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
2010. okt. 23. 20:54
 2/7 A kérdező kommentje:
nekem nemigazán jött be de köszi! Talán ez nem az én világom( 13éves lány vagyok) :-)
2010. okt. 23. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Jeanne d'Arc-Mark Twain-tol. Nem teljesen lovagrageny...DE arrol is szo van benne.Szoval Johanna beoltozik lovagnak, kapitany, fovezere lesz a kiralyi csapatoknak.Ha lovagkorral kapcsolatban szeretnel konyvet irni, szerintem ezt erdemes elolvasni.Nemcsak azt irja le, hogy milyen volt az akkori elet(ugy egy kis faluban, mint a katonai taborban), de kisse megvilagitja pl a kiraly viszonyulasat, milyenseget.Nagyon jo konyv, ajanlom. [link]
2010. okt. 24. 17:48
 4/7 A kérdező kommentje:
oké! majd megnézem! Így jónak tűnik! Köszi!
2010. okt. 24. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Walter Scott: Oroszlánszívű Richárd: A keresztes hadjáratok idején játszódik, igazi lovagregény. Van benne romantika, kaland.

Bemutatja a keresztények és mohamedánok küzdelmét, ellenségeskedését és ezen túl a keresztény táborban dúló cselszövések és érzelmi konfliktusok szövevényes fordulatait is.

Tatay Sándor: Kinizsi Pál

Somogyvári Gyula: A Rajna ködbevész: Budavár visszafoglalásakor játszódik (1686).

Van benne romantika, kaland és izgalom bőven

Mándy Iván: Robin Hood

A Gold Books kiadó honlapján még találsz középkori regényeket. Ezekben a történelmi rész kevés, viszont a kaland annál több.

2010. okt. 25. 19:51
 6/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszi!

a kinizsit alsóban olvasni kellett, és nem tetszett, de az az utolsó, az a kiadós az tényleg jó ötlet! Köszönöm!

2010. okt. 25. 20:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Hyperversum - A történet egy kis része kitalált, de a többi hangulatilag (és történelmileg is, ha ez számít) Kiváló, nem fogsz elaludni rajta, azt garantálom.
2010. nov. 9. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!