Miért vagyok képtelen olvasni? Rengeteg koncentrációra van szükségem hozzá, miért?
Van néhány könyv, amivel így voltam én is. Az volt a probléma forrása, hogy jónak gondoltam a könyvet, meg érdekesnek, de még se kötött le, nem volt elég jó, elég izgalmas, nem tartotta a feszültséget. Pedig jónak ígérkezett, próbálkozz más könyvvel. Mikor kiválasztod, nézz utána több könyv ajánló blogon is, hogy mennyire dicsérik, ezáltal elkerülhetőbb még egy ilyen eset, de nem lesz lehetetlen.
Tanulásnál, olyankor lankad a figyelmem mikor már érzem, hogy tudom, de a szívem mélyén meg izgulok, hogy de mi van ha. Ezért attól független tovább gubbasztok fölötte. De van hogy 1 óra se kell, hogy megtanuljam.
A közösségi média arra trenírozza az agyat, hogy egy dologra kevés ideig figyeljen, hisz jön a következő scrollozott tartalom. A pszichológusom szerint ezt vissza lehet csinálni úgy, hogy az ember egy-egy hosszabb szöveget is elolvas, rendszeresen.
A diszk.hu-n vannak tanfolyamok tanulási problémákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!