Milyen fontos cselekedete volt Hóborcnak a könyvsorozatban?
Már sokadik meme, poszt kerül elém, ami azt hangoztatja, hogy ha valaki nem olvasta a könyveket, akkor az nem tudja, hogy Hóborc (Peeves) mennyire fontos karakter.
A napokban olvastam sokadjára újra mind a 7 könyvet és fogalmam sincs, hogy miért olyan fontos... Egyszer-egyszer jó figyelemelterelő, de pont ugyanannyiszor leleplezi a gyerekeket. Ezen kívül semmit sem tudunk róla. A Véres báró és a Szürke Hölgy háttértörténete még tekinthető fontosnak és Félig Fejnélküli Nick múltja is olvasmányos, de Hóborc szerintem teljesen kihagyható volt a filmekből.
Kérlek segítsetek, mert úgy érzem, valami felett elsiklottam
Én sem emlékszem,hogy lett volna valami nagyobb szerepe.
Lehet arra gondolnak,hogy aki nem olvasta a könyvet nem is tudja,hogy Hóborc egyaltalan létezik.
Amikor a Harry Potter és a Főnix Rendjében Umbridge volt az igazgató, Fred és George Weasley távozott a Roxfortból, és meghagyták Hóborcnak, hogy helyettük ő teremtsen káoszt. A szellem valódi tiszteletet mutatott irántuk. Ez volt az egyetlen eset, hogy egy tanulóra hallgatott. Amikor Umbridge parancsolgatott, akkor elárasztotta az egész második emeletet. McGalagony ezért még köszönetet is mondott neki. A Halál Ereklyéiben ő is együtt ünnepelte a többiekkel Voldemort legyőzését, amikor ezt énekelte:
Voldemort, volt-de-holt a neved már,Kis Potti, nagy Potti, tied a vár!
Ezeket találtam a Googlen rola.
3-as voltam
Hozzátesz a Roxfort hangulatához erősen szerintem,a diákélethez, a mágikus bentlakásos iskolához. Nem csak azért lehet fontos egy karakter, mert kimondottan fontos dolgokat csinált.
Ilyen értelemben Félig Fej Nélküli Nick se zavar sok vizet vagy a Pufók Fráter... Mégis ott vannak.
Tudom régi kérdés, de szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy hóborc az aki a padlóból kiemelkedik.
Az a pufók fráter. A hugrabug ház kisértete.
Csak nézzétek meg, szerzetes ruhában van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!