Melyek a legjobb horror könyvek? Milyen könyvet ajánlanátok?
Eddig őszintén szólva nem nagyon érdeklődtem a könyvek iránt, csak pár könyvet olvastam az iskolai kötelezőkön kívül. Viszont már régóta nagy horror-rajongónak mondhatom magamat. (Ezen belül a sci-fi, a pszichológiai, a tudományos témákat különösen szeretem.)
Eddig csak filmeket néztem, viszont mostanában egyre többet gondolok arra, hogy elkezdhetnék olvasni egy ilyen könyvet, hátha megjön tőle a kedvem az olvasáshoz.
Egyébként már gyerekkorom óta erőltetettnek éreztem az olvasást, rossz tapasztalatok miatt, de nagyon örülnék, ha ezen túlléphetnék és megbarátkozhatnék a könyvekkel. (Sosem voltak olvasási nehézségeim, csak egyszerűen nem kötött le az olvasás.)
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ajánlani nekem olyan (horror) könyvet/könyveket, amellyel pozitív tapasztalatot szerezhetek olvasás szempontjából.
H. P. Lovecraft novellái. Van belőlük 3 vaskos könyvre való.
Hogy pontosan melyikkel, arról vannak itt is kérdések.
Amúgy kozmikus horrorok, meg van egypár sci-fi horror is, így szerintem halmozottan fognak tetszeni.
Stephen Kinget én is ajánlom, főleg azért, mert az ő könyviben vannak a pszichológiához/parapszichológiához kapcsolódó vonulatok is.
Ilyenek például az Intézet, a Mr. Mercedes sorozat, Holtsáv
Klasszikus Kingek
Nekem pl nagyon tetszett az 1793 Niklas Natt Och Dag-tól, krimiként árulják, de horrorként működik igazán
Klasszikusok közül a Frankenstein, a Fej nélküli lovas, Drakula, Düledékpalota, Edgar Allan Poe művei, Lovecraft művei, lehetne sorolni
Még egy szavazat Kingre! Kedvencem a Ragyogás és a Carrie :)
Illetve ajánlom még:
S. Jackson - Hill House szelleme
L. Duncan - Tudom, mit tettél tavaly nyáron
W. P. Blatty - Az ördögűző
Have fun ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!