Papír alapú könyvből sokkal könnyebb olvasni, mint laptopról vagy mobiltelefonról? Ti is éreztétek már, hogy türelmetlenek vagytok, amikor elektronikus eszközről olvastok?
Figyelt kérdés
Továbbá:Jobban megmarad fejben, amit papírról olvasunk?2023. dec. 15. 13:54
11/12 anonim válasza:
1-es vagyok
Hozzá fűzném, hogy már olvastam e-bookról. De nem hozta vissza a papír könyv értékét. Nem azért mert bántja a szememet, ilyen téren semmi különbség nincs a két forma között. Inkább azért, mert én szeretem a friss könyv illatot, szeretem kezembe tartani a könyvet. Az ebook olyan, mint egy tablet. Nem pedig könyv alakú, furcsa is volt egy idő után nekem. Az illata meg, nyilván nem olyan mint a papíré. Mikor megkaptam az ebookot még sokáig olvastam rajta. Aztán egy idő után nem tudtam rávenni magam. Mert nem volt olyan feledhetetlen érzés, mint a papír könyv. Persze azt is megértem aki fordítva van ezzel. Ez igazából ízlések és pofonok kérdése.
12/12 anonim válasza:
Én hagyományos könyvet és e-könyvet is körülbelül ugyanannyit olvasok (számítógépen és mobilon, e-book olvasóm nincsen). Én nem érzek semmilyen különbséget, nekem nem fárasztja a szememet a képernyő, és ugyanúgy megmarad, amit olvasok. És ha érdekel egy könyv, ugyanúgy egy ültő helyemben képes vagyok elolvasni az egészet képernyőn is. Olyan szempontból kellemesebb papír könyvet olvasni, hogy szépen meg van szerkesztve, és összességében szebb látvány, mint amikor egy MEK-ből letöltött könyvet olvasok. A kedvenc könyveimet meg szoktam ezért venni papír alapon, ha van éppen valami szép kiadás. De azért megvan az előnye a mobilos olvasásnak is: mindig kéznél van, és ha utazok valahova, nem kell könyvet gyömöszölnöm a táskámba, hanem ott van velem mindig pár tucat könyv a mobilomon, amiből azt választom, amelyikhez éppen kedvem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!