Papír alapú könyvből sokkal könnyebb olvasni, mint laptopról vagy mobiltelefonról? Ti is éreztétek már, hogy türelmetlenek vagytok, amikor elektronikus eszközről olvastok?
Ezt tapasztaltam/tapasztalom.
Amikor könyvből olvasok, akkor csak úgy lendül az idő, észre se veszem hogy eltelt. A tartalomra pedig mindig emlékszek, főleg a jellegzetes kis részletekre.
Laptopon pedig, mindig türelmetlenkedek legyen már vége, mennyi van még hátra, biztos eltelt x idő. Pedig csak pár perc telik el. A végén pedig csak nagy vonalakban emlékszek arra, amit olvastam, pedig jó könyv lett volna.
Én mindig is elektronikus eszközön olvastam könyvet, sosem vettem kézben rendes könyvet, aztán egyszer kénytelen voltam megvenni az egyik könyv részét papír alapún mivel elektronikusan még nem volt elérhető.
Aztán amúgy rém idegesítő volt számomra úgy olvasnom könyvet, szeretek hátra dőlve feltartva fogni a kindle-t, de könyvnél nagyon rossz volt, mindig fogni kellett a lapokat ne hajoljanak vissza, aztán mindig jobban kellett hajtani vagy lenyomni erővel hogy a lap szélénél ahol a vágás van ki olvassam a betűket, nem beszélve a fogásról is, baromi nagy volt a könyv a kindle-höz képest, így ilyen test helyzetbe fogni is rossz volt, szóval ja hiába néznek ki a könyvek külsőleg a borító miatt királyul, többször nem vettem papír alakú könyvet.
A laptop/mobil nagyon nem egyenlő egy eolvasóval. Már eleve a kifogád is: zavar a fény - az eolvasók kijelzője teljesen más, speciális e-ink, ami teljesen azt az érzést nyújtja, mint a papír. A megvilágítás is teljesen másképp van beépítve, nem bántja úgy a szemet, mint a telefon megvilágítása (de akár teljesen ki is kapcsolható).
Amíg nem eolvasón olvasol ekönyvet, kár összehasonlítani a papíralapú könyvekkel, mert az előnyei többségét nem érted, nem tapasztalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!