Olvasd el.
Két ellenséges család lánya és fia szerelmesek lesznek egymásba.
Tiltják őket egymástól, titokban találkoznak, öngyilkosok lesznek.
Halálukkal megváltják a két család békéjét.
Amúgy szégyen, hogy a világirodalom legszebb szerelmes tragédiáját lusta vagy elolvasni.
Mit csinálsz helyette? Valami szar játékot nyomogatsz?
Legalább nézd meg a musicalt ha nem akarodzik elolvasni.
Azt biztos élvezni fogod
Magyarul is megnézheted,de Francia nyelven is ajánlom,felirattal.
Kedves valaszolo!
Azert kerdeztem, mert mielott elolvasom (!), tudni szeretnem, hogy pl nehez olvasmany-e, mi a jo benne, stb., nem azért, mert nem olvasom el es igy akarok alola kimászni, hogy nagyjából tudjam, mirol van szo. Nem is ertem, honnan vetted, hogy nem akarom/nem fogom elolvasni.
És gyorsabb volt a kérdést kiírni, mint ráguglizni?
Amúgy könnyű olvasmány, én szeretem, mert romantikusan van megfogalmazva az egész szöveg:)
Egy 13 éves lány és egy 18 éves fiú szerelmi drámája, mindössze 3 és fél napos szerelemről, ami 6 ember életébe került.
Micsoda románc!
Adott egy kanos kamaszfiú és egy ábrándos tizenéves szűzlány. Egyikőjük sem nagy szakértője, hogyan menedzseljenek egy több, mint egy éjszakás kalandot, és valahogy mindig a lehető legrosszabb alternatívát választják a felmerülő problémák megoldására, de annyira, hogy a végén bele is halnak.
Tipikusan az a könyv, amit csak akkor szeretsz, ha akkor olvastad el, mikor te is a csöpögős románcért rajongó tini voltál.
Csöpögő? Hát azért ott van komoly dráma is. Pl. Lőrinc baráté. A történetben ő az egyetlen, aki szereti, támogatja a fiatalokat. De végül - közvetetten - miatta halnak meg.
A történet a régmúltban játszódik, de nspjainkban is vannak olyan haragosok, akik úgy "örökölték" a viszályt, és olyan régi, hogy már nem tudha egyik sem annak okát.
Olvasd el. Az egyik legjobb klasszikus.
2 ellenséges család gyerekei egymásba szeretnek, de a szüleik miatt ez egy tiltott és egyben tragikus, ugyanakkor végtelen szerelem története. Végül örök boldogság vár rájuk a halálban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!