Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Utolsó 2 könyv amit olvastál?

Utolsó 2 könyv amit olvastál?

Figyelt kérdés
Nem csak szimplán az utolsó kettőre gondolok, hanem arra a kettőre, amire azt mondtad, hogy “na igen ezt nevezem”. Nem pedig csak egy olyan “oké ez jó volt, jöhet a következő”. Ha nem is lett all time favourite, de úgy gondolsz rá, hogy ezt biztos elolvasom egyszer még újra.

2023. okt. 23. 23:04
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
54%

SzJG sorozat, A lány a múltból

Tetszett mindkettő, de nem olvasnám újra. Nem azért, mert nem olyan jó, hanem mert nem szeretek könyveket újra olvasni. Utána nem ugyanolyan az élmény, mint elsőre, mivel már tudom mi lesz a vége.

2023. okt. 23. 23:26
 2/28 anonim válasza:
26%

annyira tudtam, hogy ilyen szent johanna gimi fostalicska lesz említve.

Normális könyveket már senki sem olvas?

Én biztos nem írom le ide, hogy mit olvastam.

2023. okt. 24. 00:07
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Donatella Di Pietrantonio: L'Arminuta (2017) & Borgo Sud (2020) / 2023. szeptember 4 és 25 között olvastam ki őket, bár az első részt egyszer már olvastam magyarul. Most viszont olaszul, vagyis az eredeti nyelven, olvastam ki őket, ami már önmagában ezért különlegessé teszi ezt a duologiát számomra. Nagyon tetszik, hogy milyen személyes a történet, egy nagyon konkrét helyszínt és időszakot jelenít meg, ami amúgy is érdekel, de különösen, ha egy ennyire egyéni szempontból van elmesélve.

Donna Tartt: The Secret History (1992) / 2023. október 7 és 15 között olvastam ki és kifejezetten nagy reményeket fűztem hozzá, ugyanis rengeteg forrásból azt hallottam, hogy zseniális. Nem csalódtam, bár eleve szeretem az akadémikus környezetben elhelyezkedő történeteket, amik jobban belemennek az emberi jellem és elme mibenlétébe.

(Jelenleg éppen Italo Calvino-tól olvasom a 1947-ben kiadott Il sentiero dei nidi di ragno című regényt, ami eddig nagyon tetszik, különösen a benne látható korrajz miatt. Ez az első könyv, amit írt, és az első, amit én olvasok tőle.)

22/L

2023. okt. 24. 01:42
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Markus Zusak: A könyvtolvaj

Luca Di Fulvio: Álmok bandája

2023. okt. 24. 05:22
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Richard Osman: A Csütörtöki nyomozó-klub

Karl May: Winnetou sorozat

2023. okt. 24. 06:46
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Amin Maalouf - A keresztes háborúk arab szemmel

Kurt Vonnegut - A repülő Macska

2023. okt. 24. 09:34
 7/28 anonim ***** válasza:
74%

#2 Olvastál egyáltalán Szent Johanna Gimit? Annyira nem gáz (felnőtt fejjel olvastam az első részét, csak mert kötelezően választható könyv volt, 8-adikos gyereknek, és kíváncsi voltam, a többihez képest, hogy milyen lehet. Az Adrian Mole titkos naplója volt a másik opció, meg valami focis).

Nem olvastam többet tőle, de a mai fiatalokat ha ez érdekli, és vezeti rá az olvasás szépségére, hát áldásom rá.

A Candide-ot simán veri.

Egyébként tegnap fejeztem be Jodi Picoult: A két út könyve-t (a vége csalódás volt),

Előtte a Copperfield Dávid-ot olvastam.

Eggyel előtte A kívülálló-t King-től.

2023. okt. 24. 09:45
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
egyessel nem teljesen értek egyet.. Az ok , hogy tudod mia vége (bár sokszor évek után arra se mindig emlékszel), de teljesen más pár év után újraolvasni egy könyvet. Máshogy érzékeled, majd próbáld ki.
2023. okt. 24. 11:55
 9/28 anonim ***** válasza:
93%
2: jól kib.sztál most mindenkivel:D
2023. okt. 24. 12:38
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Richard Chizmar-Rémkirály

David L.Robbins-Endworld 1(-30)

2023. okt. 24. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!