Milyen jó könyvek vannak?
Mondanátok nekem olyan könyveket amiket szerintetek szívesen olvasnék? Lehet klasszikus, csak ne legyen túlságosan régi nyelvezetű (mint pl a Szigetvár ostroma. ) és izgalmas legyen. :) Most nagyon megszerettem a krimiket, azokat is írhattok! :) + lehetőlteg ifjusági könyv legyen(10-18 éves korig)
Néhány könyv, amit eddig olvastam és tetszett: Harry Potter összes része, Egy jenki Arthur király udvarában, Vakáció a halott utcában, Emil és a detektívek.
Olvass Leslie L. Lawrence/Lőrincz L. Lászlót. Az író Lőrincz L. László néven írja a fantasztikus regényeket, sci-fiket. Leslie L. Lawrence néven pedig a kalandregényeket. Én 13 évesen kezdtem el olvasni, és a mai napig szívesen olvasok tőle. 24/L
Nekem a krimi királynője Agatha Christie a kedvencem.
Tőle nagyon jó az alapmű A Tíz kicsi néger. Elég hátborzongató, de izgalmas. Akkor jó tőle az ABC gyilkosság,és még az Eljő a halál. Ez utóbbi egy igazi csemege, hiszen ez az Ókori Egyiptomban játszódik. Még sorolhatnám, hiszen van még.
Amit szerintem olvass el egyszer az Mika Waltaritól a Szinuhe. Lenyűgöző, izgalmas, fordulatos, kalandos és olvasmányos életrajzi és történelmi regény. Az Ókori Egyiptomban játszódik és még más helyszíneken is. Ehnaton az eretnek fáraó orvosának az életéről szól, de remekül bemutatja az akkori emberek mindennapjait. Páratlan munka.
Én is Agatha Christie-t ajánlom, ha jó krimire vágysz.
Nem tudom hány éves vagy, s hogy mi a nemed, mert ha lány vagy és kb. 15 vagy a fölött, akkor ajánlanám Jane Austen könyveit (Büszkeség és balítélet, Emma, A mansfieldi kastély stb.) , de ezek inkább romantikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!