Ha olyan a történet, hogy a szereplők sokszor vannak fizikailag együtt. Akkor milyen szemszögből szoktál írni E/1 vagy E/3?
Szia!
Itt válaszolok privi helyett:
Oké! Én speciel többször írok E/3-ban, mint E/1-ben, és akkor is inkább a történeten belül.
Egyébként arra gondoltam, hogy amiatt kérdezed, mert neked kellene valami indíttatás. DE lehetséges, hogy túlgondoltama dolgot. Bocsi. :)
E/3-ban írok, mert sokkal könnyebb.
Írtam E/1 szemszögben is, jó volt, és kezdetben úgy éreztem, az a nekem való, ám x év után rájöttem, sokkal inkább passzol hozzám az E/3.
Ez egyéni preferencia kérdése. A fiatalabb korosztálynak íródott történetekben (Young adult) mostanság jobban dominál az E/1, de ez nem kizárólagos. Felnőttek még mindig (statisztikai alapon) jobban hajlanak a közeli E/3 felé.
Abban írj, amiben neked kényelmes, ami számodra könnyebben, természetesebben megy. Egyetlen konkrét tanács szokott lenni, hogy ha sok nézőpontkaraktert mozgatsz (itt én azt mondanám, hogy kettőnél többet), akkor nagyon nehéz hitelesen E/1-ben megszólaltatni ennyi szereplőt, úgy, hogy teljesen saját hangjuk legyen. E/3-ban ez nem ennyire kötött, legalábbis a saját hang nem annyira erőteljes, mint E/1 esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!