Tudnátok mondani olyan "nem hétköznapi" (azaz nem mai korban játszódó, nem romantikus, inkább történelmi, sci-fi, fantasy) könyveket, amikben egy talpraesett, határozott, erős jellemű, akár fizikailag is izmos lány a főszereplő?
Esetleg az Athéné klub sorozat:
Ezek angolok:
Jim Butcher - The Aeronaut's Windlass (Bridget az egyik kedvenc kamasz lány szereplőm, pedig általában nem szeretem őket annyira)
Larry Correia - The Grimnoir Chronicles (Faye nem izmos, de borzasztó karakán és nem ilyen mai "elnyomott kislányka, aki nagyon feminista").
Magyarul is van
John Gwynne - Az istenek árnyéka (Elvar fiatal, de szerintem Orka még jobb, bár ő nem fiatal lány)
Isolation – Izoláció (ALIENS) - Keith R. Decandido
A préda (ALIENS VS PREDATOR) - Steve Perry, Stephani Perry
Háború (ALIENS VS PREDATOR) - Stephani Perry
Vadászok bolygója (ALIENS VS PREDATOR) - David Bischoff
(Ezek egymás folytatásai, illetve egy univerzumban játszódnak a legelsővel)
Mindkettőben női főszereplő van.
Az Isolation-ben Amanda 25 éves.
Az AVP trilógiában Machiko meg úgy 30 körül lehet.
Mindkettő sci-fi.
Mindkettő a jövőben játszódik. (2137 illetve 2190-2194)
A nyomozós vonal kivételével meg kb minden passzol.
Bár így ide tartozna kb az összes Alien könyv is, amiben Ellen Ripley (Amanda anyja) szerepel.
On Sai három sorozatát is merem ajánlani: Szivárgó sötétség, Calderon, Vágymágusok (ez utóbbi ifjúsági)
Leányrablásra +1, az Athéné klubot még nem kezdtem el, de ígéretesnek tűnik.
Johanna Sinisalo: A Nap Magja (alternatív történelmi)
A holnap határa - itt ugyan nem a nő a föszereplő
Greg Keyes: Folyamszülött + Hollóisten (high fantasy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!