Szerzői jogot sért-e, ha az általam megvásárolt, fizikailag a birtokomban lévő könyveket és újságokat saját célra bedigitalizálom (nem szerkeszthető jpg formában)?
A papíripari termékeket ugyanis helyhiány miatt tovább tervezem adni, magamnak pedig csak a digitalizált változatát hagynám meg a könyveknek és az újságoknak, és azokat is mindössze egyetlen példányban. A digitalizált példányokból nem akarok senkinek sem adni, sem pénzért, sem ingyen, csak magamnak kell, hogy ha már fizikai könyvem nem lehet helyhiány miatt, akkor legyen meg elektronikusan.
Ilyenkor egyébként a fizikai könyv vásárlásáról szóló blokkot meg kell őrizni, vagy az csak addig érdekes, amíg a könyv papír formában nálam van?
Köszi ha elmondjátok a véleményeteket, mert tipródok hogy mi legyen. Kéne a hely. Egy csomó könyvem van, már nem férek tőlük.
Nem vagyok a téma szakértője, szóval ne vedd biztosnak, amit mondok, de úgy tudom, hogy saját tulajdonú könyvet a szabad felhasználás keretein belül bedigitalizálhatsz.
Hogy mennyire legális utána az eredeti továbbadása, pontosabban a másolat megtartása, azt már nem tudom.
Én is a cd esetét tudom, hogy ha veszel egy eredetit, készíthetsz magadnak egy másolatot, csak saját célú felhasználásra. De az eredeti lemezt meg kell hozzá őrizni. Gondolom a könyvvel is így van.
Viszont nekünk azt mondták tájékoztatáson, hogy nem nagyon foglalkoznak ilyennel a rendőrök, ők csak a nagy feltöltőket és terjesztőket keresik. Szerintem ha felmásolod magadnak a gépre, senkinek sem hangoztatod (nehogy valami rosszakaró feljelentsen), nem lesz probléma. Amúgy milyen könyvek? Lehet, hogy olyanok, amikre nem is vonatkozik úgy a szerzői jog. Jó pár könyv ingyenesen elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról ( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!