Ajánlotok nekem könnyen érthető történelmi könyveket (regényeket)?
Alan Savage - Anjou Margit: A rózsák háborúja
Ezeket a történelmi regényeket olvastam és csak ajánlani tudom őket. Többet írtam,hogy tudjál válogatni.
Harold Lamb: Nagy Sándor: életrajzi regény és remek korrajz
Hermann Schreiber: Attila a király,vagy Gárdonyitól : A láthatatlan ember: szintén Attiláról szól
Harsányi Zsolt: Szólalj szólalj virrasztó(Zrínyi Miklós horvát bán, költő élete és kora), Mathias Rex (Mátyásról szól és koráról)
Aztán:
Prus: Fáraó: Apja halála után az ifjú reformer fáraó szembeszegül a papok hatalmával, akik erre összeesküvést szőnek ellene.
Mika Waltari: Sziuhe Az Ókori Egyiptomban játszódik. Ehnaton eretnek fáraó orvosának lenyűgöző és kalandos életét mutatja be.
Makkai Sándor: Magyarok Csillaga: Két szálon futó történet: István királyról és a halászból lett testőréről. Van benne egy csipetnyi szerelem is.
Somogyvári Gyula: A Rajna ködbevész: Budavár visszafoglalásáról szól(1686) illetve egy magyar lány és egy sebesült német katona kapcsolatáról.
Cecil Roberts: Ellenségek: Egy bajor és egy angol család tagjainak szemszögéből mutatja be az első világháború kitörését, borzalmait és a háború utáni életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!