Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mekkora kereslet van a hagyomá...

Mekkora kereslet van a hagyományos értékeken és archetípusokon alapuló, középkori fantasy könyvekre? Ajánlanátok ilyeneket?

Figyelt kérdés

Magyarul, a Gyűrűk Urához hasonló stílus, ahol a nők nők, a férfiak férfiak, a lovak... azok is férfiak, stb.

Sok ötletem van, és szeretnék ilyeneket olvasni, hogy kiderüljön hogy később tudnék-e ilyesmit írni.

Ezzel az ötleteim papírravetésén kívül a célom az is lenne, hogy egy valamekkora passzív jövedelemre is szert tegyek, de nem tudom mekkora reményeket érdemes ehhez fűzni (kicsit vagy parányit?).

2023. szept. 2. 19:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%

Te tényleg ennyire dobozfejű vagy, kérdező?:D

És amúgy fikázod, hogy a "baloldal" (gondolom a Netflixre gondolsz) bele van ragadva az ideológiájába, miközben a kérdésed pont arra vonatkozik, hogy egy ideológiához kötött művet akarsz alkotni:D

Miben is jobb ez?

2023. szept. 4. 14:17
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem csak a Netflixre gondolok. Tolkien vagy a(z emberi) természet mióta ideológia?

Maximum egy ideológiába belefeledkezve, belebambulva tűnik ideológiának az, ami természetes, mint ahogy ez látszólag esetedben történt.

A késnek nem ideológiája, hogy éles, a madárnak nem ideológiája, hogy száll, stb.

2023. szept. 4. 18:07
 13/19 anonim ***** válasza:
37%

Ahogy gondolod.

Majd ha kész vagy a könyveddel dobd ide be az elérhetőségét, kíváncsi leszek rá.

2023. szept. 4. 22:37
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Hát nem tudom szerintem a hobbitok eléggé baloldaliak, sőt, liberális eszméket képviselnek, ahogy a már korábban említett Éowyn is. A törpökről nem is beszélve, akik pedig egyértelműen a tekintélyelvű baloldalt képviselik a történetben. Sauron, Mordor, és az állandó gonosz pedig a tekintélyelvű jobboldal, annak is a legszélsőségesebb változata, akárhogy is nézem. Ők a fasiszták, a nácik. Ja, Tolkien katolikus volt, konzervatív, mégis, az egyetlen hely ahol intézményes vallásról, vagy templomról van szó a történetében, az a númenori morgoth templom, ahol embereket áldoznak.

Vicces, hogy olyan mitológiai történeteket említesz, amik telis tele vannak a magadfajták által liberálisnak és problémásnak bélyegzett elemekkel, mert a bigott kereszténység előtti időkből származnak, amikor totál elfogadott volt, és senki nem csinált belőle hisztit. Gondolok pl az Iliász homoszexuális szerelmi történetére, vagy az Eddák női ruhába öltöző Thorjára.

Semmi értelme politikailag bekategorizálni Tolkient vagy bármilyen más fantasyt, mert egy történet nem azzal fog értéket átadni, ha megfelel bármelyik ma divatos ideológiának.

2023. szept. 16. 08:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem Edgar Rice Burroughs könyveit keresed, azok nagyjából ilyenek.
2023. szept. 17. 14:50
 16/19 anonim ***** válasza:
25%
A hét legostobább kérdezője
2023. szept. 19. 05:38
 17/19 A kérdező kommentje:

A Hobbitok egyértelműen a munkásosztályt jelképezik, akik teljes szívből utálják a liberálisokat és kommunistákat és mindig is a legjobboldalibb csoport volt.

Eowyn, etc. már válaszoltam, olvassál. A törpös megjegyzésed retardált és alaptalan. Kilóg a lóláb hogy valami discordos transzi GYK csoportból jöttél ide. :)

A kereszténység nem bigott, hanem liberális rabszolga-lázadás a rómaiak ellen. Legalábbis eredetileg, aztán a germán barbárok kicsit átszabták és majdnem tűrhetővé vált. Mindenesetre a keresztény konzervatívok, akár megegyezik ez a bibliával akár nem, nem szeretik a marhaságaidat, amikről beszélsz. :)

Az egész ókori görög irodalomban egyetlen nyílt homoszexuális jelenetet lehet találni, ami pedig erőszakkal és átokkal van összefüggésben (i.e. Oedipus). A görögök nyilvánosan megalázták, száműzték vagy megölték a homoszexuálisokat. A leszboszi Sappho egy férfi miatt lett öngyilkos.

Tudom hogy te menthetetlen vagy illetve nem is érdekel az igazság, de más olvasóknak ezt itt hagyom:

https://www.youtube.com/watch?v=BNAT4ybsz_E

További irodalom:

Homosexuality in Ancient Greece - The Myth is Collapsing

[link]

Az Eddák női ruhába öltöző figurái pedig nem transzik voltak, illetve gusztustalan és nevetségesen gyenge próbálkozás hogy a kultúrális közegtől totális izolációban "próbálod" "interpretálni" (felhasználni a gusztustalan politikai propagandád céljaira). Itt egy ~"dokumentumfilm" egy erre szakosodott történésztől, ami nem csak ezt, de ezt is tárgyalja, és egy film analízis:

https://www.youtube.com/watch?v=9Ro2RAKLFVc

>"mégis, az egyetlen hely ahol intézményes vallásról, vagy templomról van szó a történetében"

A baloldallal ellentétben normális emberek nem érzik szükségét a politikai véleményük mások torkán való lenyomására. Csak ti politizáltok mindent és teszitek élhetetlenné és élvezhetetlenné az életet.

2023. okt. 18. 07:13
 18/19 anonim ***** válasza:

"A baloldallal ellentétben normális emberek nem érzik szükségét a politikai véleményük mások torkán való lenyomására. Csak ti politizáltok mindent és teszitek élhetetlenné és élvezhetetlenné az életet."

Mondta a kérdező, aki jobboldali konzervatív ideológiát akár fantasyba írni, és feszt bizonygatja hogy a baloldal az bizony nem normális. XD

Egyébként nem tudom mit vársz. Vagy valami polgárpukkasztás az egész, vagy annyira bizalmatlan vagy a képességeidet illetően hogy nem kéne írnod úgy egyáltalán semmit. Kötve hiszem hogy ebből bármilyen jövedelmed lesz is lesz.

2023. okt. 18. 08:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Felpaprikázott jobberek dúlnak fúlnak önnön agyszüleményeiken XDDDDDDDDDDD
2023. okt. 18. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!