Legion kérdése:
Ha francia nyelvu konyvet vasarolok,francia nyelvtudas nelkul,hogyan fogjak az elolvasasanak? Van remeny ra,hogy elolvassam?
Figyelt kérdés
2023. aug. 28. 14:03
11/16 anonim válasza:
Ezer éve láttam egy Youtube-os videót, amiben ezt a regényből tanulós módszert mutatták be. Kell hozzá egy nagy szótár, meg egy magányos hely, ahol hangosan kiolvasod a mondatot, majd a szavakat kiszótárazod, értelmezed, aztán mész tovább. Persze kiejtést meg kellene előtte tanulni, ami franciánál elég összetett, sportot űznek abból, hogy a lehető legtöbb karakterrel írjanak le egy hangot.
12/16 anonim válasza:
11. Szerintem nagyon rossz módszer. Mi anno így tanultuk az oroszt. Az igen kevéssé érdekfeszítő szövegek sem segítettek, de nekem sokkal jobban tetszett fiatal felnőtt koromban az ettől gyökeresen eltérő német tankönyv. Ott, mire az olvasmányhoz értünk, olyan könnyedén és folyamatosan olvastuk, mintha magyar szöveg lenne.
13/16 anonim válasza:
#11 a francia kiejtésben legalább van szabályszerűség, hiába van egymás után 3 magánhangzó, azt legalább mindig úgy kell ejteni.
Angolban ez sok helyen ad hoc (hehe :)
14/16 Kései Sirató válasza:
Így igaz.
Csak egyszer kell megtanulni, melyik betűt (betűcsoportot) hogyan ejtjük, ugyanúgy mint a német nyelvben. Az angol ilyen szempontból nagyon katasztrofális.
15/16 anonim válasza:
Ha e-könyv, akkor talán rá tudsz engedni egy fordítóprogramot, amely lefordítja valamilyen más nyelvre. De másképp esélyed sincs.
16/16 anonim válasza:
"Lomb Kató is terjesztett jó sok hülyeséget – le is lepleződik Vitray interjújában..."
Milyen hülyeségeket? Milyen lelepleződésre gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!