Külföldön élő magyarként hogy jutsz könyvekhez?
Nyilván magyar nyelvű könyvekre gondolok. A postaköltség elég sokba kerülne.
Vannak esetleg online források? pl online könyvtár, ahonnan epub-ban stb tudok könyvet szerezni?
A mobilomon szívesen olvasok Google Books-applikációval.
Első: A pdf mobilon kb olvashatatlan az eddigi tapasztalataim szerint. :(
Második: Nálunk nincs magyar bolt és nem is rendelnek miattam. Sajnos sokkal messzebb is lakom mint Erdély. Nincsenek magyarok se a környéken. Köszi azért.
#2 vagyok.
Ha kalózkodni akarsz mobilon, ne pdf-t, hanem epub fájlt keress, és tölts le egy e-reader appot. A ReadEra pl. ingyenes. Az epub fájlokban dinamikus a szöveg, alkalmazkodik a képernyődhöz, és be tudod állítani a betűméretet, betűtípust, térközt, sorközt stb.
Leginkább torrent és hasonló oldalak.
- Ilyen forrással van a legtöbb könyvem. Kb 3000. De csak egy ilyen 50-100-at olvastam.
Antikváriumok nálunk.
- Innen van 16 könyvem.
Alkalmi utcai árusok nálunk.
- Innen van 5 könyvem.
A magyar részleggel rendelkező könyvesboltok elég vérszegények az össz kínálathoz képest, de a semminél jobbak.
- Innen van 17 könyvem.
Ha TDK, kirándulás vagy valami miatt Magyarországon járok, kifosztom a Librit s még ami az utamba kerül.
- Innen van 20 könyvem.
A Magyarországról rendelés is megoldás, de nagyon túl kell bonyolítani. A Szukitsnál nemrég pl nagyon durva akciók voltak. Az egyik barátom rokonaihoz rendeltem a könyveket (online fizettem, ők átvették), mikor meg ők mennek látogatóba októberben, hozzák magukkal ide.
- Innen van (vagyis lesz, mert még csak ők vették át, nincs nálam) 51 könyvem.
Plusz az egyéb.
- Pl ajándékba kaptam 2 könyvet.
Itt csak azokat vettem figyelembe, amik érdekelnek, és akartam is őket. A gyerekként ajándékba kapott meséskönyveket, vagy az alapból itthon levő régieket nem számoltam. A képregények is ide vannak sorolva, de pl a Predator: A bosszú első és második számát egynek számoltam, nem kettőnek, stb.
Privátban küldtem egy az első ponthoz kapcsolódó linkgyűjteményt.
Románia.
Külföldön élsz, de hol? Nem mindegy.
Németországban élek, itt van egy konyv.de oldal, ahonnan lehet magyar nyelvű könyveket venni. Viszont néha nevetségesen drágák, sok a postaköltség, és iszonyat lassan jön ki (majdnem 2 hét).
Én ha papíralapon akarok valamit, Magyarországon veszem meg, ha épp hazalátogatok.
De általában e-book. Viszont azért a többi választ látva idebiggyeszteném, hogy ha szeretnétek a kedvenc kortárs íróitoktól olvasni még a jövőben (főleg, ha magyar), akkor NE lopjátok a könyveiket, hanem vegyétek meg, mert így magával az íróval csesztek ki a legjobban. Így is halódik a magyar könyvpiac, egyre kevesebb könyvet adnak ki, mert nem veszi senki...
Azért kívancsi lennék, honnan tudnál te rendeltetni nekem olyan magyar könyvet, amit a 90-es években adtak ki utoljára.
Vagy ha alapból antikváriumból szerzem a könyveket, vagy direkt olyantól, aki már olvasta, az milyen plusz bevételt generál az írónak?
Amúgy ha már magyarok s friss könyvek: Leiner Laura könyveivel van tele a legelérhetőbben a net, mégis kifosik magából évente 1-2 könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!