Két gyerek, férj, munkahely, háztartás, és évente több száz elolvasott könyv. Lehetséges ez?
Milyen könyvekről van szó?
Márk Twain: Ádám naplója egy óra alatt kiolvasható, mert rövid és nyelvtani értelemben könnyű. Egy Háború és béke viszont hosszú és nehéz, nekem hónapokig tartana. E két véglet közt kB bármilyen lehet egy könyv, és nem mindegy, milyenből sikerül évente 200-at kiolvasni.
Szóval elvileg simán lehetséges.
Nyilván számít azon kívül, hogy mennyire veszi ki a részét a férj az otthoni, családi dolgokban, a könyv hosszúsága, a könyv nyelve, illetve formátuma, meg a könyv témája.
Pl. nyilván könnyebben és gyorsabban olvasok magyarul egy romantikus könyvet, mint egy sci-fit angolul és pl. Más egy verseskötet, mint egy nemtudom, részletesebb útinapló vagy egy tematikus könyv a pszichoterápiáról.
Amúgy az audiobook formátum is tök hasznos lehet pl, mikor többet vezettem hosszú távon, akkor mindig audiobookot hallgattam, viszont én pl. annyira nem szeretem ezt a formátumot kifejezetten, de pl. vezetéshez tökéletes, vagy házimunka mellé, vagy már vannak e-book olvasókon is ilyen felolvasó programok.
"no igen, ha a férj,társ segít,az sokat jelenthet."
Az nem "segítés", ha valaki takarítja a saját lakását és neveli a saját gyerekét.
Több száz könyvet évente nem tartok teljesíthetőnek, irreális. Ha csak nem 50 oldalas mindegyik.
Én pl 25-30 könyvet szoktam elolvasni évente kényelmesen, oldalszámtól függően. Egy 1000+ oldalas könyv nyilván több idő, mint egy 350 oldalas.
Mellette ott a férjem, a munka , házimunka rám eső része (mert közös, nem vagyok és nem leszek senki cselédje), gyerek hálisten nincs, nem is akarunk, azzal nem kell foglalkozni, viszont van egy közös kutyánk ,vele igen. + Mással is szeretek időt tölteni, pl sorozatokat nézek laptopon neten, az is több óra naponta, és sportolok is.
"ha a férj,társ segít,az sokat jelenthet"
Ilyen nincs,a férj, társ nem segít,hanem megcsinálja az Ő részét. Ő is koszol, így ő is mos, takarít stb., stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!